Chystáte se v září vypravit do školních lavic malého školáka? Podívejte se na praktické a hezké školní batohy a školní aktovky.
Chystáte se v září vypravit do školních lavic malého školáka? Podívejte se na praktické a hezké školní batohy a školní aktovky.

Školní batohy nebo aktovky? Co ocení prvňáčci?

Chystáte se v září vypravit do školních lavic malého školáka? Podívejte se na praktické a hezké školní batohy a školní aktovky.

Začátek školního začíná pro nás rodiče již v létě. Nejlepší je totiž vše potřebné pro dítě do nového školního roku připravit s předstihem. Školní pomůcky i to hlavní – pořádný školní batoh nebo aktovku. Zejména pokud máme doma novopečeného prvňáka, čeká nás nákup skutečně rozsáhlý. Pro dítě je navíc jeho první aktovka skutečným zážitkem, který si umí užívat i s předstihem, mnohem dříve, než skutečně v září poprvé usedne do školní lavice. Není nic neobvyklé, že už na svůj zápis do školy se dítě vydá se svoji v předstihu pořízenou školní aktovkou či batohem. A je na nás rodičích, abychom prvňáčkovi vybrali nejen hezký školní batoh či školní aktovku, ale abychom je vybrali i s ohledem na zdraví naší ratolesti. Protože bolavá záda z nevhodně zvolené tašky dokážou trápit už malé děti.

Hezký školní batoh nebo školní aktovka umí udělat nastávajícímu prvňáčkovi nevídanou radost. Na to, kdy zasedne prvně do školní lavice, se nebude moci dočkat.
Hezký školní batoh nebo školní aktovka umí udělat nastávajícímu prvňáčkovi nevídanou radost. Na to, kdy zasedne prvně do školní lavice, se nebude moci dočkat.

Bývalo téměř zásadou, že se pro nejmenší vždy volila školní aktovka. To proto, že byla celozpevněná, držela dobře tvar a tím i lépe seděla na zádech. To už dnes ale neplatí. I školní batohy dnes splňují všechny požadavky na to, aby se našemu dítěti díky těžkému nákladu v něm nekřivila záda. Kvalitní školní batoh má záda vyztužená a anatomicky tvarovaná, a tak už dávno není kompromisem, ale plnohodnotným řešením, které přispívá ke správnému držení těla malých školáků.

Co tedy pro prvňáčky zvolit? Výhodou školních aktovek je, že mají obvykle jen jednu komoru, kterou lze libovolně dělit pohyblivou přepážkou. Dokážete tak větší váhu v aktovce soustředit na oblast blíže k zádům a zádům jako takovým tak vlastně výrazně odlehčit. Školní batohy mají dvě až tři pevné komory bez možnosti nastavení. Jsou ale méně vyztužené mimo oblast zad a mnohdy lehčí než školní aktovky. A věřte, vzhledem k tomu, co vše musí už prvňáci nosit do školy, se každý gram počítá. Batoh se svoji hmotností vejde obvykle do 1 kg.

Rodiče jsou často v šoku, jaký „náklad“ musí do školy jejich ratolesti nosit. Dbejte proto alespoň na to, aby jste jim pořídili skutečně lehký školní batoh nebo aktovku.
Rodiče jsou často v šoku, jaký „náklad“ musí do školy jejich ratolesti nosit. Dbejte proto alespoň na to, aby jste jim pořídili skutečně lehký školní batoh nebo aktovku.

Prvňáčky vybavte hezky sladěným setem

Zatímco starším dětem už dokupujeme jen jednotlivé části školní výbavy, při nástupu do první třídy potřebuje dítě vše od základu. Máte však díky tomu své dítě skutečně šanci krásně a jednotně vybavit. Oblíbené jsou proto kompletní sety, kde aktovku nebo batoh do školy doplňuje penál, sáček na přezůvky, případně další doplňky ve stejném designu.

Nezapomeňte, že i šestileté dítě má již své preference a rozhodně sledujte, jaký motiv ho na jeho školní výbavě potěší. Oblíbené jsou různé kreslené pohádkové postavy, zvířátka nebo pro kluky hrdinové sci-fi a fantasy filmů, či postavy z počítačových her. Obrovský sortiment školních batohů, aktovek pro prvňáky, ale i batohů pro starší žáky a studenty, nebo třeba školních tašek přes rameno, nabízí specializovaný e-shop Detskyeshop.cz. V sortimentu nechybí ani další školní potřeby pro prvňáčky, dětské oblečení a jiné potřeby pro děti různého věku.

Víte, čím žije vaše dítě? Dnes není problém sehnat školní batoh nebo aktovku včetně dalšího příslušenství s jeho oblíbenými pohádkovými, filmovými či herními hrdiny.
Víte, čím žije vaše dítě? Dnes není problém sehnat školní batoh nebo aktovku včetně dalšího příslušenství s jeho oblíbenými pohádkovými, filmovými či herními hrdiny.

Zdroj obrázků: FL, koláže ContentPub s.r.o.