Medaile se jménem je osobitý dar pro každou příležitost

Své jméno máme obvykle rádi. Je to vlastně první dar, který dostaneme od rodičů – dají nám jméno. Je to též to první, s čím se identifikujeme. Naše jméno, to jsme „my“. Je symbolem naší identity, dědictví i osobnosti. Není proto divu, že tak rádi slavíme svátky. Oslava některých frekventovaných jmen se zejména v minulosti měnila téměř v celonárodní oslavu. Třeba oslava jmen, jakými jsou Josef, či třeba Petr a Pavel. Kult jména doslova velí, věnovat k významným příležitostem dárek se jménem. Vyrábí ho Pražská mincovna a má podobu medaile.

Dárek se jménem hodí již do kolébky

Je tradicí obdarovat novorozence dárkem. Obvykle to nedělají rodiče, ale spíše prarodiče nebo kmotři. Jenomže jaký dárek vybrat? Rozhodně nemluvíme o plyšácích, ani o hračkách, do kterých děti budou dorůstat několik dalších let. Dárek do kolébky se dává již od nepaměti. Tato tradice vychází z legendy o třech králích, kteří se přišli poklonit Ježíši Kristu a přinesli mu dary. Mezi nimi i zlato. Proto se jako dar do kolébky dával zlatý knoflík a později zlatá mince. V dnešní době se u nás dávají holčičkám zlaté náušnice a u kluků se s darem obvykle tápe. Ale ani dárek pro holčičky už není sázkou na jistou. Mnoho rodičů již nenechává holčičkám po narození propíchnout ouška, a tak ani zlaté náušnice nemusí být nejlepší volbou. Čím tedy obdarovat novorozence?

 

Věnujte do kolébky zlato, nebo stříbrnou medaili

Klasický zlatý dukát či stříbrný tolar jako dárek do kolébky má dnes podobu zlaté medaile, nebo medaile ze stříbra. Nemusíte přemýšlet nad různými dárkovými medailemi. Výbornou volbou je medaile se jménem. Tento unikátní dárek razí Pražská mincovna. Medaile pořídíte pro většinu jmen, klučičích i holčičích. Navíc je možné na druhou stranu nechat vyrýt příjmení, a ještě více tak zvýšit osobní hodnotu dárku. Je to dárek, který může být pečlivě uchován jako rodinný poklad.

Nejen památka, ale i finanční zajištění

Zejména zlaté medaile se jménem jsou více než jen památečním předmětem. Jejich hodnota poroste, protože roste cena zlata. Jde tedy o dárek, který současně představuje finanční zabezpečení pro obdarované dítě.  

Medaile se jménem se hodí jako dárek pro různé příležitosti

Velice osobní dárek, medaile, na které jméno obdarovaného, se hodí rozhodně nejen do kolébky. Ať již stříbrná či zlatá medaile je vhodným dárkem k svátku, k narozeninám, k významným jubileím, též za studijní úspěchy při získání diplomu. Medaili objednáte na webu Ceska-jmena.cz. Dodává se s puncem a certifikátem pravosti, vždy v pěkném dárkovém balení.