Pánské holičství a pánské kadeřnictví v jednom – najdete jej na pražském Zličíně

Na pražském Zličíně, prakticky přímo v OC Metropole Zličín, vzniklo místo, salon Barber’s Wife, které hýčká muže. I pravidelnou pánskou hygienu, kterou je holení, mění na zážitek. Pánské holičství se vrací k tradici, kdy se muži stavují alespoň jednou týdně u svého holiče a nechávají se nejen oholit, ale i si upravit svůj vzhled.

Holicí strojek nemusí být ideálním pro každého

Dnes jsme si zvykli, že se každý den ráno oholíme rychle a bezmyšlenkovitě holicím strojkem a vyrazíme do práce. Často holení vůbec nevnímáme, nebo nás dokonce nebaví. To proto, že jsme tuto činnost, která bývala rituálem, změnili na povinnost, jež dokonce ani neprospívá naší pleti. Často se nám kvůli holení zapaluje pokožka či se nám dělají nevzhledné vyrážky. Na kvalitnější každodenní holení nemáme čas. V pánském holičství ale znají metodu, jak se oholit důkladněji, tedy bez nutnosti denního holení, a současně šetrně pro naši pleť. Tuto službu nabízí i pánské holičství Barber’s Wife na pražském Zličíně.

Pánské kadeřnictví a holičství pro muže Barber’s Wife je tradiční barber shop

Jeho zakladatelka, Žaneta Kaiserová, si na vlastní kůži odzkoušela, jak funguje tradiční anglický pánský salon The Legends a rozhodla se tuto tradici, která byla u nás již dlouho zapomenutou, mužům opět vrátit. Jejím cílem je nabídnout mužům takové služby, aby se do salonu zastavili vždy jednou v týdnu a nechali se kvalitně oholit a celkově upravit. Součástí je totiž samozřejmě i pánské kadeřnictví. Takže z vás vždy znovu a znovu vykouzlí dokonalého gentlemana i pokud jde o vlasy či upravené obočí.

Pánské holičství a jeho trio služeb

  • Celý rituál začíná v pánském holičství napářkou. Díky tomu vousy změknou a nejsou tvrdé. Holení tak probíhá bez negativní reakce pokožky. Ta není zarudlá ani podrážděná. Navíc jde o velice uvolňující a relaxační rituál.
  • Samotné holení pak probíhá za pomoci břitvy. Po napářce horkým ručníkem se tvář napění klasickou štětkou na holení a dohladka se oholí břitvou. Takto oholený obličej vydrží minimálně tři dny. Než se o vás holič postará, v klidu si vypijete sklenku piva či oblíbenou whisky.
  • Pokud samozřejmě nosíte vousy, postará se holič i o ně. Oholí pouze určité partie a vousy správně ošetří a zastřihne do požadovaného tvaru.
  • Tím ale péče nekončí. Nakonec přichází na řadu i úprava účesu. Krátký účes, aby vypadal vždy dokonale, je náročný na častou úpravu, Jeho zastřižení do požadovaného tvaru je ideální rovněž jednou týdně. Oholit je nutné krk i další zarůstající partie. Pánské holičství a kadeřnictví Barber’s Wife je připraveno nejen na radikální střihy, ale i na pravidelné drobné úpravy. Pomohou vám však i s problémy s vlasy – například s jejich padáním, s lupy či s přílišným maštěním vlasů. Umí vám totiž nabídnout tu nejlepší vlasovou kosmetiku.