Vitamíny pro pleť: Začněte konečně užívat ty správné. Vnitřně jsou účinnější než na povrchu

Věděli jste, že krása pleti začíná hluboko pod povrchem, který vidíme? Náš životní styl, strava a samozřejmě péče, kterou pleti věnujeme, hrají klíčovou roli v tom, jak zdravou naše pleť je a jak svěže vypadá. Je jasné, že pouhá na povrchu aplikovaná kosmetika nemůže být pro dokonalou pleť dostačující. Když pokožce chybí vitamíny pro pleť, objevují se na ní nedokonalosti a rychleji stárne. Jakou vnitřní výživu potřebuje naše pleť a jak ji ovlivňuje náš životní styl?

Krásná pleť je především zdravá pleť

Ačkoli genetika hraje svou roli, mnoho faktorů, které ovlivňují vzhled naší pleti, máme ve vlastních rukou. Správná hydratace, ochrana před sluncem a kvalitní péče o pleť jsou základem. Navíc to, co děláme pro naši pleť zvenčí, musí být v rovnováze s tím, co jí dodáváme zevnitř. Naše pleť potřebuje prostě nakrmit. Nejen zvenčí, ale i standardně zevnitř. Prostřednictvím kvalitní, zdravé a pestré stravy, případně za pomoci vhodných doplňků stravy, které nabízí vhodné minerály a vitamíny pro pleť.

Vitamíny pro pleť hrají klíčovou roli v udržování zdravé pokožky

Vitamín C není důležitý jen pro podporu naší imunity. Je to silný antioxidant, který chrání pleť před škodlivými účinky volných radikálů a podporuje produkci kolagenu. Vitamín E zas chrání pokožku před UV zářením a spolu s vitamínem A, který reguluje obnovu buněk, tvoří základ pro pevnou a pružnou pleť. Kromě těchto vitamínů jsou důležité i minerály. Předně zinek a selen, které podporují hojení a mají protizánětlivé účinky.

Naprostou nezbytností pro krásnou pleť je vitamín B7 – biotin. Bojuje proti nezdravě suché a stárnoucí pokožce, pomáhá při akné i různých ekzémech. Současně příznivě působí na nehty a vlasy. Takže se o naši krásu stará komplexně. Při pravidelném užívání vitamínu B7 ve vyšších dávkách budeme vypadat mladší a vyhneme se řadě problémů s pletí, vlasy i nehty.

Zázraky moderní kosmetiky

Pak jsou tady doslova zázraky moderní kosmetiky – kolagen, kyselina hyaluronová či koenzym Q10. Obsahuje je pleťová kosmetika, ale účinnější jsou užívané vnitřně. Třeba kolagen si naše tělo přestává tvořit již po 20 roku našeho života. Proto začínáme stárnout. Tělu jej však umíme dodat ve vhodné formě pomocí doplňků stravy. Rozhodně bychom to neměli zanedbat a začít s touto speciální výživou včas.

Dobré však je nezapomenout ani na užitečná probiotika. I ty ovlivňují kvalitu naší pleti a její mladistvost. Lactobacillus plantarum 100B Tyndal je specifický kmen probiotické bakterie, která je často používána ve výživových doplňcích a funkčních potravinách kvůli svým prospěšným účinkům na lidské zdraví. Probiotika jsou živé mikroorganismy, které, bývají-li podávány ve vhodném množství, přinášejí zdravotní přínos hostiteli. Lactobacillus plantarum patří mezi nejvíce studované a využívané kmeny v probiotických produktech.

Lactobacillus plantarum 100B Tyndal pomáhá udržovat zdravou střevní mikroflóru, podporuje zdravé trávení a pomáhá při některých trávicích obtížích, jako jsou nadýmání, průjem nebo syndrom dráždivého střeva. Posiluje imunitní systém a pomáhá tělu lépe bojovat proti infekcím a zánětlivým stavům. Udržuje zdravý mikrobiom, tedy rovnováhu mezi prospěšnými a potenciálně škodlivými mikroorganismy ve střevní mikroflóře, což je důležité pro celkové zdraví a krásu. Může pomoci při alergiích a ekzémech. Existují rovněž důkazy naznačující, že střevní zdraví má vliv na duševní zdraví prostřednictvím takzvané střevně-mozkové osy. Lactobacillus plantarum může tedy hrát roli i v podpoře duševního zdraví a pohody. No a řekněte, nevypadá vaše pleť krásnější, když jste v psychické pohodě?

Kombinace vnitřní a vnější péče je klíčem k dosažení ideálního vzhledu pleti

Začněte od základů – pijte dostatek vody, vyvarujte se kouření a nadměrného užívání alkoholu a dbejte na pestrou a vyváženou stravu bohatou na čerstvé ovoce a zeleninu. Pro vnější péči zvolte produkty, které vaší pleti nejlépe vyhovují. Nezapomínejte, že méně je někdy více, a kvalita by měla mít přednost před kvantitou. Nezapomeňte na pravidelné čištění pleti a ochranu před slunečním zářením.

K tomu všemu přidejte účinnou vnitřní výživu pleti. Na cestě za krásnou a zdravou pletí se neobejdeme bez správných vitamínů a minerálů. Dokonalou vnitřní výživu pro pleť nabízí kolagenové produkty Bloom Robbins. Jde o přírodní výživové doplňky určené k pravidelnému doplňování pleti prospěšných vitamínů (C, E, B7 – až 1800 % DDD) a minerálů (Zinek, Selen), kolagenu, kyseliny hyaluronové (v podobě stabilnějšího hyaluronátu sodného) a taktéž probiotika Lactobacillus plantarum 100B Tyndal.

Beauty vitamíny, které vám budou chutnat

Produkty značky Bloom Robbins mají podobu chutných gumových medvídků s účinnými látkami. Vyživují pleť zevnitř i zvenčí, což je základním předpokladem pro dosažení nejen zářivé, ale i zdravé pleti. Tato značka přistupuje k péči o pleť s důrazem na kvalitu a přírodní složení, což odráží rostoucí požadavky moderních spotřebitelů na kosmetické produkty.

Investice do kvalitních výživových doplňků a pleťové kosmetiky se vyplatí, protože pravidelná péče dokáže výrazně zpomalit známky stárnutí a zlepšit celkový vzhled pleti. Výběr produktů, které jsou obohaceny o kolagen a a další pro pleť účinné složky, je klíčový pro udržení pružnosti a pevnosti pokožky.