Nová móda pro naši hlavu se představuje: tady jsou trendy pro čepice a klobouky v sezóně podzim 2018 a zima 2019.
Nová móda pro naši hlavu se představuje: tady jsou trendy pro čepice a klobouky v sezóně podzim 2018 a zima 2019.

Čepice a klobouky pro podzim/zima 2018/2019 – tyto se nosí!

Trochu inspirace z arabských zemí, hodně doslova „pohádkových“ motivů, sem tam nějaké retro a samozřejmě inspirace světem velkým dam – tak lze do jedné věty shrnout trendy pro čepice a klobouky sezóny podzim 2018 a zima 2019. Nová móda je tady – pojďte si vybrat osvěžení pro svůj šatník!

Po staletí jsou pokrývky hlavy nejen něčím, co má naši hlavu ochránit před chladem, ale i módou a jakýmsi ukazatelem našeho statusu ve společnosti. Pokud jde o zmíněný status – dnes už trochu méně, ale přece. Anglická dáma by bez klobouku nebyla dámou, ani módní blogerka blogerkou. Různé čepice zas umožňují, abychom sdílely s „módy znalou masou“ aktuální módní mikro trendy a hlásily se tak mezi ženy (a muže), které vědí, co se nosí. A co se nosí v sezóně podzim 2018 a zima 2019? Móda pro novou sezónu už je známá. Trendy pro čepice a klobouky jsme pro vás sesbírali na fashion weecích a tady je máte černé na bílém. Inspirujte se už nyní, ať jste na novou sezónu nejen včas nalazeny, ale i připraveny.

Čepice a klobouky pro podzim/zima 2018/2019 – podívejte se na nové trendy pro novou sezónu.
Čepice a klobouky pro podzim/zima 2018/2019 – podívejte se na nové trendy pro novou sezónu.

Čepice a klobouky, ve kterých uchvátíte na podzim 2018 a v zimě 2019

Čepice a šátky podzim/zima 2018 /2019

Kukly Turbany Samostatné kapuce Barety Zimní čepice s kšiltem Šátky Čepice s bambulí

Klobouky podzim/zima 2018/2019

Plstěné klobouky Klasické klobouky Toky

Čepice: trendy a móda pro podzim 2018 a zimu 2019

Kukly: místo čepice patří na podzim a v zimě 2018/2019 na hlavu kukla

Kukly místo čepice nebo pod čepici známe hlavně ze sjezdovek nebo se nosí jako speciální kus děvu pod motohelmy. Kukla ochrání pleť v silných mrazech, zvlášť ty z kvalitního termoregulačního materiálu. Když kuklu sladíte s barvou kabátu, bundy či doplňků, bude nejen praktická, ale i krásná. Vsadit lze i na barevný nebo stylový kontrast.

Zkusit můžete rovněž kuklu trochu jinak! Chopte se inspirace arabskými zeměmi a nasaďte si na hlavu kuklu připomínající niqab. Obávám se ale, že to bude vyžadovat skutečně hodě odvahy. Protože módu s tentokrát vaše okolí vyloží poněkud „političtěji“.

Zapomeňte na klasické čepice a klobouky. Nasaďte si kuklu. Na podzim a v zimě 2018/2019 bude hitem.
Zapomeňte na klasické čepice a klobouky. Nasaďte si kuklu. Na podzim a v zimě 2018/2019 bude hitem.

Turbany: pro odvážné trend-setery je turban No. 1 pokrývkou hlavy sezóny zima 2019

Přijatelnější inspirace východními zeměmi bude turban. Turbany jsou skvělou příležitostí zazářit pro sebevědomé ženy, které mají svůj styl. Může vypadat exoticky, retro, ale i future. Záleží na materiálu, vzoru, střihu i svém celkovém zakomponování do outfitu. Takže který si vyberete vy?

Obecně ale platí, že turbany jsou kousky hodící se spíše pro ženy s protáhlým tvarem obličeje a s vyšším čelem. Kulatému a čtvercovému obličeji by slušely jenom turbany vyššího střihu, ale abyste pak nevypadaly jako ozdobený dortík.

Máte odvahu na turban? Zejména na podzim 2018 jej rozhodně zkuste.
Máte odvahu na turban? Zejména na podzim 2018 jej rozhodně zkuste.

Máte odvahu na turban? Zejména na podzim 2018 jej rozhodně zkuste.

Kapuce trochu jinak: přiléhavé čepice ve tvaru kapuce okouzlí už na podzim 2018

Čepice jako kapuce je další designový výstřelek nadcházející sezóny, který by mohl upoutat svou nespornou praktičností. Vypadají jako volná kapuce, zavazují se provázkem, který je protažený dutinkou. Většinou jsou spíše přiléhavé, ale to zejména u hlavy. Jinak mohou být uvázané těsně pod krkem, nebo splývavě zakrývat ramena. Podle zvoleného stylu tak budete vypadat jako pohádková postavičky – od Karkulky, přes Šípkovou Růženku až třeba po Sněhurku, nebo třeba jako hasič. Je to jen na vás!

Nasaďte si na podzim a v zimě 2018/2019 místo čepice kapuci: nosí se samostatně a nezávisle na oblečení. Inspirace pohádkami však je rozhodně v kurzu.
Nasaďte si na podzim a v zimě 2018/2019 místo čepice kapuci: nosí se samostatně a nezávisle na oblečení. Inspirace pohádkami však je rozhodně v kurzu.

Nasaďte si na podzim a v zimě 2018/2019 místo čepice kapuci: nosí se samostatně a nezávisle na oblečení. Inspirace pohádkami však je rozhodně v kurzu.

Barety pro podzim a zimu 2018/2019 nabídnou pomyslný průřez historií francouzské módy

Přestože barety se nosily již v době bronzové na severu Evropy, později pak ve starověké Krétě a v Itálii, máme tento módní kousek šatníku spojený s Francií. Možná proto, že právě zde se začaly barety poprvé masově vyrábět. Přesněji ve Francii a současně ve Španělsku. Baret jako čepici nosili baskický pastýři, ale i francouzští dělníci, později se stal baret součástí vojenské módy i revolučním symbolem. Nosil jej Che Guevara i Fidel Castro.

Na podzim 2018 a v zimě 2019 oslaví barety opět ve velkém svůj návrat na módní scénu. A to přesto, že jsou tak trochu na ní tak trochu stálicí a evergreenem. Řada žen se je přece jen stále bojí nosit a móda nás teď prošťouchne k poněkud větší odvaze. S baretem dostane vaše image nový šmrnc.

Na podzim a v zimě 2018/2019 nezapomeňte na stylový baret.
Na podzim a v zimě 2018/2019 nezapomeňte na stylový baret.

Zimní čepice s kšiltem aneb Velký návrat podzimních a zimních kšiltovek je tady

Nedbalá elegance a rozvernost spolu se sportovním duchem se snoubí ve vyznění čepic s kšiltem. Mohou být i z teplejších materiálů, takže nejen vymódní, ale v zimě 2019 i zahřejí. Navíc působí svěže a mladistvě. K mládí patří a když už vás dostihl zralý věk, zimní kšiltovka umí omladit často více, než zásah plastického chirurga. Mladistvý styl je prostě nejlepším omlazením, které si můžete dopřát.

Letos rozhodně zkuste zimní kšiltovku. Víte, že umí zvrátit i neúprosný čas? Jak to? Omlazuje!
Letos rozhodně zkuste zimní kšiltovku. Víte, že umí zvrátit i neúprosný čas? Jak to? Omlazuje!

VIDEO

Podívejte se na podzimní a zimní čepice á la kšiltovky v kolekci Dior RTW Fall Winter 2018/2019.

Šátky ve stylu prababiček jsou zpátky – rozhodně však vypadají více fashion!

Nejrůznější šátky jsou účelnou součástí šatníku každé z nás. Můžete je nosit na krku, přes ramena, a v nové sezóně i slušivě převázané na hlavě s uzlíkem na zátylku nebo dokonce pod bradou. Ano, přesně tak, jak je nosily naše prababičky a babičky. Jak to však dělat, abychom neztratily potřebnou nonšalanci a mladistvý look? Chce to skutečně dobře vybírat materiály i vzory šátků. Zkuste sáhnout po těch luxusnějších nebo po takových, které zdobí různé punkové prvky – třeba cvoky různých tvarů.

Šátky na hlavu! Důmyslný kousek šatníků našich babiček a prabiček se vrací! Místo čepice nebo klobouků.
Šátky na hlavu! Důmyslný kousek šatníků našich babiček a prabiček se vrací! Místo čepice nebo klobouků.

Šátky na hlavu! Důmyslný kousek šatníků našich babiček a prabiček se vrací! Místo čepice nebo klobouků.

Čepice s bambulí se jako evergreen udrží i pro podzimní a zimní šatník 2018/2019

Milovnice hřejivé vlněné klasiky potěší, že čepice s bambulí jsou pořád trendy. Není nad to si v zimní plískanici nasadit na hlavu pořádně teplou čepici s efektní bambulí. Ať už pletená nebo z umělé kožešiny, čepice s bambulí snad nikdy nevyjde z módy.

A proč nám čepice s bambulí sluší? Vypadají luxusně a hlavně umí pomoci tvaru našeho obličeje. Zejména pokud je kulatější. Bambule nám opticky obličej protáhne do ideálního tvaru.

Móda opět miluje čepice s bambulí. V sezóně podzim 2018 a zima 2019 bude opět přebambulováno!
Móda opět miluje čepice s bambulí. V sezóně podzim 2018 a zima 2019 bude opět přebambulováno!

Klobouky: trendy a móda pro podzim 2018 a zimu 2019

Plstěné klobouky se širokou krempou opanují podzim a zimu 2018/2019

Čekáte už netrpělivě na první trendy klobouk? Je jím plstěný klobouk se širokou krempou. Klobouky v novém stylu jsou v teplých podzimních barvách a vypadají hřejivě, měkce a krásně žensky. Ale pozor, klobouky s širokou krempou se hodí spíš pro vysoké ženy. Ty menší by se v nich mohly jaksi ztratit.

Klobouk se širokou krempou – pro sezónu podzim a zima 2018 a 2019 je plstěný a v teplých podzimních barvách.
Klobouk se širokou krempou – pro sezónu podzim a zima 2018 a 2019 je plstěný a v teplých podzimních barvách.

Klasické klobouky – na podzim 2018 a v zimě 2019 si je užijete do syta!

Z klasických filcových klobouků si letos můžete vybírat. Nosí se ty s širší krempou nebo s rovnou střechou. Můžete sáhnout i pro sportovnější textilní klobouk v mysliveckém stylu s krempu vzadu zvednutou. Hitem jsou opět westernové klobouky  tzv. stetson, ale i klasické fedora klobouky.

Klobouky, kloubky a zase klobouky – na podzim a v zimě se budou opět dobývat do našich skříní.
Klobouky, kloubky a zase klobouky – na podzim a v zimě se budou opět dobývat do našich skříní.

Klobouky, kloubky a zase klobouky – na podzim a v zimě se budou opět dobývat do našich skříní.

VIDEO

Podívejte se na klobouky z módní kolekce Marc Jacobs RTW Fall Winter 2018/2019.

Toka jako třešnička na dortu – trendy klobouček pro sezónu podzim/zima 2018/2019 v retro stylu

A nakonec ještě nejvyšší elegance, jíž je toka. Původně ručně tvarovaný dámský klobouček bez krempy. Nejvíc toku proslavila Jackie Kennedyová a i proto na nás dýchá tak luxusním a současně retro duchem. Dámské kloboučky bez krempy se krásně hodí ke kostýmku – kalhotovému i k sukňovému. Ale rovněž k pouzdrovým šatům nebo outfitu, kterému dominuje pouzdrová sukně

♥ TIP

Podívejte se na trendy pouzdrové sukně a jak je nosit!

Pouzdrová sukně 2018 – tyto jsou nejlepší pro jaro a léto 2018

Módní klobouk pro podzim a zimu 2018/2018, toku, proslavila Jackie Kennedyová.
Módní klobouk pro podzim a zimu 2018/2018, toku, proslavila Jackie Kennedyová.

Čepice a klobouky – móda, kterou si musíte umět vybrat

Nových či staronových trendů pro čepice a klobouky je skutečně dost, takže vybírat je z čeho. Záleží už jen na naší odvaze a rovněž na tom, co seženeme. Určitě ale nezapomeňte na to, že sebevětší módní trend vám musí slušet. Jinak na něj raději zapomeňte. A také je důležité myslet na to, co čepice a klobouk udělá s vašim účesem. Zde je naprosto nejdůležitější dobrý střih. Protože ten se dokáže povznést i na několik hodin pod čepicí či pod kloboukem a ustát to bez úhony. Takže sledujte magazín Vlasy a účesy, kde najdete nejen nejnovější inspirace pro střihy, účesy a péči o vlasy, ale i kontakty na nejlepší české kadeřníky.

Rovněž nám nezapomeňte do diskuse napsat, jaký z trendů mezi čepicemi a klobouky uchvátil právě vás.

Zdroj obrázků: Shutterstock, koláže ContentPub s.r.o. – specialista na copywriting a vizualizaci obsahu