Hotely na Slovensku
Hotely na Slovensku

Ubytování na Slovensku znamená dokonalou dovolenou u vody i v horách

Slovensko je pro Čechy stále atraktivní. Máme jej za rohem, takže neutratíme tolik za benzín jako při výletech do vzdálenějších destinací. Perfektně funguje i vlakové a autobusové spojení. Láká nás též jazyková blízkost. Takže i když nejsme zrovna polyglot, na Slovensku se neztratíme a snadno naopak navážeme nová přátelství s místními.

Najděte si ubytování na Slovensku a užijte si skvělou dovolenou. Nemusíte dokonce čekat ani na léto. Už nyní, během jara, je Slovensko atraktivní destinací pro návštěvu hor i termálních koupališť. Těch je na Slovensku hojně a je z čeho vybírat. Kam se vydat? Podívejte se na pár tipů na jarní a letní dovolenou na Slovensku.

Obec Bešeňová u Ružomberku láká do termálu

Podívejte se na hotely v Bešeňové a najděte si ubytování alespoň na prodloužený víkend, ideálně však na celý týden. Místní vodní ráj s termálními prameny o teplotě až 60 °C láká turisty nejen ze Slovenska. Potkáte tu Čechy, Poláky i Maďary. Voda je bohatá na vápník, železo, hořčík, draslík a sodík. Vodní park je skvěle vybaven a na své si zde přijdou zejména rodiny s dětmi. Zatímco jinde je ještě na koupání zima, Bešeňová je ideální na zahájení koupací sezóny.

Navštivte Vysoké Tatry

Pýchou Slovenska jsou hory obecně. Nízke Tatry, Veľká a Malá Fatra, ale aj i různé přírodní parky, jakým je například Slovenský raj, stojí rozhodně za návštěvu. Kdo však miluje hory a Slovensko, nemůže si nechat ujít turistiku ve Vysokých Tatrách. Hotely v Tatranské Lomnici jsou ideální jako východiskové body pro poznávání těchto impozantních slovenských hor.

Kam se ještě vydat na Slovensku?

Slovensko je krásné a nudit se zde rozhodně nebudete. Nenechte si ujít hlavní město Bratislavu, které je dnes po architektonické stránce skutečnou evropskou metropolí. Z Bratislavy je na skok do Rakouska i do Maďarska, přičemž ubytování je zde výrazně levnější. Využijte to.

Navštivte i další krásná města. Banská Štiavnica, Kremnica či Bojnice u Prievidze. V Bojnicích najdete krásny Bojnický zámok i ZOO. Pokud návštěvu Slovenska nestihnete na jaře ani v létě, vydejte se sem na konci září. Ubytujte se v srdci Slovenska, v Banské Bystrici, a rozhodně s sebou vezměte své děti. Probíhat zde bude úchvatný festival loutkového divadla pro děti i dospělé – Bábkarská Bystrica 2022 – Divadlo na každý deň.

TIP: Hledáte další trendy destinace na Slovensku či v Evropě, kde trávit dovolenou? Nezapomeňte, že dobrá dovolená není jen o samotné destinaci, ale i o kvalitě ubytování. Podívejte se na hotely a ubytování na největším ubytovacím portálu Hotely.cz a vyberte si, kam vyrazíte letos. Třeba ještě na jaře, nebo pak v létě, a i na podzim.