Outdoor vybavení dnes pořídíte funkční, bezpečné a stylové současně

Ani s příchodem podzimu nemusíme odložit stan či karimatku do sklepa a začít se těšit na příští jaro či léto. Podzimní toulky přírodou jsou úchvatné. Stačí mít po ruce vhodné outdoor vybavení. Takové, které je bezpečné, přizpůsobeno pro podzimní počasí a třeba i perfektně sladěné s podzimními barvami přírody.

Trekingové hole jsou na podzim povinnou výbavou

Podzimní turistka je výrazně náročnější. Terén, který je běžně snadno schůdným, může při zimním počasí nepříjemně překvapit. Bývá mokrý a klouže, objevit se na něm může i první sníh či náledí. Trekingové hole jsou v tomto případě skvělou oporou zvyšující naše bezpečí. Nemluvě o tom, že je turistika s nimi pro náš organismu prospěšnější. Jsou to právě trekingové hole, které nám umožní dostat do pohybu až 90 % svalů našeho těla. Současně však odlehčují kloubům.

Bolí vás záda kvůli sedavému zaměstnání? Outdoor aktivity jsou fajn, ale k chůzi v terénu používejte trekingové hole. Díky nim rozpohybujete i zádové svalstvo. Právě to, které trpí kvůli vaší práci. S trekingovými holemi zvládnete delší trasy a ve svižnějším tempu.

Nejsou hole jako hole

Méně zkušení lidé si myslí, že je jedno, jaké hole si pro outdoor aktivity pořídí. Ale pozor! Trekingové hole nejsou to stejné jako nordic walking hole. Nordic walking jsou hole určeny pro procházky speciální chodeckou technikou se stejným názvem. Nehodí se pro náročný terén. Chůze s těmito holemi je v mírném předklonu a hůlky se zapichují za sebe, cca 20 cm daleko. Trekingové hole se zapichují na úrovni nohou. Hole pro nordic walking mají tupý hrot, trekingové ostrý. Liší se též poutko. U nordic walking holí je klasické, u trekkingových holí se používá tzv. rukavička. Poutko se navlékne na ruku a pevně se připne suchým zipem. Hole při chůzi nedržíme vždy pevně v dlani.

Jak na podzimní outdoor vybavení do přírody?

Letní outdoor vybavení nám na podzim nemusí stačit. Rozhodně je zapotřebí teplejší spacák. Ale nejen ten. Ani karimatky nebývají vždy univerzální. Pro podzim oceníte ty s lepšími tepelněizolačními vlastnostmi. Výborné jsou karimatky THERMAREST vhodné pro tři roční období, takže i pro podzim. Nebo hledejte třeba celoroční karimatky, například samonafukovací.

Podzim bývá ideální čas na nákup letní či celoroční výbavy

Kvalitní a stylové outdoor vybavení není vůbec levné. Právě na podzim mnohdy to letní a někdy i celoroční koupíme se slevami. Podívejte se třeba na úvazky na Cycology.cz. E-shop nabízí kvalitní vybavení pro cyklistiku, outdoor i zimní sporty. V outdoor vybavení najdete oblečení, vše pro camping a turistiku, čelovky, speciální elektronika, ale i vybavení pro horolezce a výškové práce. V sortimentu nechybí žádná karabina, která by se vám mohla hodit.