Jaké materiály jsou nejlepší pro spodní prádlo?

Spodní prádlo je oděv, který se bezprostředně dotýká naší kůže a intimních partií, proto by látka měla souznít s naším tělem. Které materiály jsou nejlepší?

Dámské a pánské spodní prádlo

Naše kůže by měla s prádlem nejen souznít, ale materiál by jí měl umožnit i dýchat. A samozřejmě ji nedráždit. Důležité je proto číst si složení materiálu prádla, které si pořizujete. A pozor! Myslete i na to, že oděv se neskládá pouze z materiálu, ze kterého je převážně ušit. Jsou totiž výrobky, které mohou být z bio bavlny, ale například šňůrky už mohou být z jiného materiálu. Až si budete vybírat prádlo, podívejte se třeba i na přístup k výrobě těchto oděvů. Například ELKA LOUNGE se řídí heslem „Materials you have to touch“. Tato česká značka pracuje s filozofií lokální výroby. Existuje už od roku 2008 a nabízí prádlo, které si s vámi zaslouží být celý den, jaké je jedno z hesel této značky.

ELKA LOUNGE vyrábí spodní prádlo s perfektními střihy a materiálem přinášejícím benefity naší pokožce.
ELKA LOUNGE vyrábí spodní prádlo s perfektními střihy a materiálem přinášejícím benefity naší pokožce.

Biobavlna – je opravdu kvalitní?

Jak taková výroba probíhá? ELKA LOUNGE, jako eticky smýšlející značka, si vybírá z 80 % dodavatele lokálních firem. Ti splňují přísné etické parametry s ohledem na přírodu. Ekologicky šetrně se chovají nejen při výrobě, ale myslí i na následnou likvidaci nepotřebného prádla. Mezi nejvyužívanější materiály patří Micromodal, bavlněný satén, bambus a 100% bio bavlna. Pokud mají tyto materiály platné certifikáty (např. gots certifikát), jedná se skutečně o kvalitu, kterou si můžete s klidným svědomím dopřát. ELKA LOUNGE je ekologicky smýšlející značka, takže u svých výrobků využívá přírodní barviva i na potisky a nezapomíná ani na zmíněné doplňky. Na knoflíky například používá Corozo, což je materiál, který se produkuje ze semen a je podobně pevný jako plast. Důraz klade i na precizní střihy.

Dokonalé spodní prádlo není jen slušivé, svůdné a pohodlné, ale i zdravé a trvale udržitelné.
Dokonalé spodní prádlo není jen slušivé, svůdné a pohodlné, ale i zdravé a trvale udržitelné.

Ideální dámské a pánské spodní prádlo

Přírodní materiály jsou na nošení mnohem příjemnější, brání proti nemocem (např. kvasinky), zabraňují nepříjemnému potu. Například oproti prádlu z umělého vlákna vás přírodní materiál chrání i proti zápachu (např. během sportu). Přírodní látka navíc umí být funkční, takže pot odvede od kůže a vy nenastydnete. Je jedno, jestli sháníte dámské spodní prádlo, nebo potřebujete pánské spodní prádlo. Každý bez ohledu na pohlaví a věk, si zaslouží to nejlepší pro svoji pokožku. Ideální spodní prádlo má sedět, být vyrobeno z těch nejlepších materiálů, a to až do poslední nitky.

Funkční vlastnosti spodního prádla jsou stejně důležité jako ty estetické. Šetrná výroba vzhledem k přírodě musí být samozřejmostí.
Funkční vlastnosti spodního prádla jsou stejně důležité jako ty estetické. Šetrná výroba vzhledem k přírodě musí být samozřejmostí.