Cascara je dárková káva s příběhem. Věnujte ji jako pozornost či dárek

Zdá se vám být káva konzervativním nápojem? Nenechte se splést. Je to přesně naopak! Kávová scéna se neustále mění a přináší nové způsoby, jak si tento tolika lidmi milovaný nápoj užít a vychutnat. Jednou z novinek je Cascara. Ta si získává své příznivce nejen jako dárek, ale i jako alternativa ke klasické zrnkové kávě.

Cascara není žádným nováčkem ve světě kávy, i když pro mnoho lidí může být stále neznámá. Tento nápoj pochází z dužiny kávových třešní, které obklopují samotná kávová zrna. Cascara je v podstatě sušená dužina. Ta se dříve vyhazovala, ale v posledních letech našla nové využití. Při zalití horkou vodou se tato dužina promění v lahodný nápoj, který kombinuje chutě kávy a čaje s jemnými ovocnými tóny. Už se vám sbíhají sliny?

Historie Cascary sahá až do dávné Etiopie, kde byly kávové třešně poprvé objeveny a využity. Pravděpodobně byla tato tradice přenesena válečníky do Jemenu, kde začali kávovníky pěstovat. Dnes se Cascara vyrábí v různých kávových regionech po celém světě a přináší s sebou kousek historie do každého šálku.

Proč vlastně pít Cascaru?

Na prvním místě jde určitě o zajímavý chuťový zážitek. Ale nejen ten. Cascara nejen skvěle chutná, ale také nabízí řadu zdravotních benefitů. Obsahuje kofein, ale v mírnější dávce než klasická káva, což poskytuje jemnější energizující efekt. Dále je bohatá na antioxidanty a další prospěšné látky, které podporují celkové zdraví.

Naučte se připravovat Cascaru, je to snadné

Příprava Cascary je velmi jednoduchá a nabízí prostor pro kreativitu. Na šálek horkého nápoje stačí čtyři čajové lžičky (asi 5 gramů) sušené dužiny zalít horkou vodou a nechat louhovat 6 až 8 minut. Výsledkem je osvěžující nápoj s jemnou ovocnou chutí, který lze podávat teplý i ledový. Objevte nový způsob, jak si užít kávu.

Dáváte jako dárek zrnkovou kávu? Zkuste tentokrát věnovat kávu s příběhem – Cascaru

Cascara je skvělá dárková káva, nebo přesněji, její alternativa pro všechny kávové nadšence. Díky svému unikátnímu původu a chuti přináší do každého šálku něco nového a nečekaného. Nabízí skvělý způsob, jak obdarovat své blízké něčím skutečně výjimečným. Navíc balení v elegantních plechovkách nebo sáčcích zajišťuje, že dárek nejen skvěle chutná, ale i vypadá. Takto jej nabízí kávová dílna – pražírna a e-shop Garage Coffee.

Cascara představuje jedinečný zážitek, který stojí za to objevit

Ať už hledáte dokonalý dárek nebo nový způsob, jak si užít svou kávu, Cascara je tou správnou volbou. Není to klasická zrnková káva. Je to atraktivní alternativa pro milovníky kávy, či dokonce čaje. Navštivte obchod Garage Coffee a vyberte si z nabídky produktů – Cascaru, nebo jinou kávu. V sortimentu najdete výhradně prémiovou zrnkovou kávu. Užijte si kávu, která je nejen chutná, ale i plná příběhů a tradic.