Human Centric Lighting

Human Centric Lighting

To, že vidíme, je jedním ze zázraků evoluce. Tento z našich nejdůležitějších smyslů nám umožňuje orientovat se v prostoru, cílené pohyby, ovládat naše vnitřní hodiny, vnímání emocí a komunikaci prostřednictvím gest, znaků a písma.

Barevná teplota světla v průběhu dne, přirozený bio-světelný rytmus

Ve středu veškerých úvah o řešení osvětlení na pracovišti a doma má být člověk sám. To je tedy světelná koncepce s mezinárodně zavedeným označením Human Centric Lighting (HCL). Nové generace LED světel nyní nabízejí příležitost navrhnout osvětlení holisticky, celostně a lépe jej harmonizovat s přirozeným rytmem lidské bytosti.

Human Centric Lighting

Světlo působí v různých rovinách a vždy – vizuálně, emocionálně a biologicky. HCL cíleně a dlouhodobě podporuje zdraví, pohodu a výkonnost lidí prostřednictvím celistvého plánování a realizace vizuálních, emočních a zejména biologických účinků světla.

Od teorie k praxi

V tomto článku vám chceme na příkladu jednoho z LED světel do obývacího pokoje ukázat, jakým způsobem můžete i vy doma vykročit směrem k HCL koncepci osvětlení, a tedy k vaší emocionální a biologické pohodě. Jak na to? Vybrali jsme na prezentaci jedno z cenově velmi dostupných a oblíbených svítidel – stropní LED svítidlo 25W s dálkovým ovládáním, které zcela odpovídá moderní Human Centric Lighting koncepci.

Unboxing

Human Centric Lighting

Montáž

  • svítidlo, dálkové ovládání a sadu hmoždinek vyjmete z obalu
  • přidržte světlo proti stropu a označte si otvory k připevnění hmoždinek
  • vyvrtejte otvory
  • připevněte svítidlo ke stropu
  • připevněte vodiče dle značek do svorkovnice na L, N.
  • POKUD SI NEJSTE JISTI SVÝMI SCHOPNOSTMI, SVĚŘTE MONTÁŽ DO RUKOU ODBORNÍKA
  • poté už můžete vzít do ruky dálkové ovládání a vyzkoušet všechny možnosti tohoto skvělého svítidla

Human Centric Lighting

FOTO & VIDEO ukázka

Human Centric Lighting

https://youtu.be/Md6aalhRpB0

Shrnutí, hodnocení

V této cenové kategorii získáte kvalitní HCR LED světlo, které vás jistě nezklame a dlouho vydrží. Uvidíte, že tento první do světa Human Centric Lighting nebude vaším posledním! Naše hodnocení vypadá nakonec tedy takto:

Design: 7,5/10

Zpracování: 8,5/10

Splnění parametrů HCR: 9,25/10

Možnost dálkového ovládání: 9,0/10

Cena: 8,5/10

Celkem: 8,55/10

Text+foto: LEDsviti.cz