Potíte se víc, než dokáže zvládnout váš antiperspirant a ukrýt vaše oblečení? Pořiďte si jako já bambusové spodní prádlo.
Potíte se víc, než dokáže zvládnout váš antiperspirant a ukrýt vaše oblečení? Pořiďte si jako já bambusové spodní prádlo.

Bambusové spodní prádlo mne zbavilo problémů s pocením

Potíte se víc, než dokáže zvládnout váš antiperspirant a ukrýt vaše oblečení? Pořiďte si jako já bambusové spodní prádlo.

Ani ty nejkvalitnější antiperspiranty nedokáží někdy zabránit pocení dostatečně. Znám to. Přestože netrpím nadměrnou potivostí, někdy prostě zklame i deodorant či antiperspirant. Navíc ty nejlepší obsahují hliník a ten zrovna dobrou pověst pokud jde o zdraví nemá. Jenomže co dělat, když se třeba v období menstruace potíme více a to nejen klasicky v podpaží, ale třeba na slabinách? Nebo v létě, když teploty stoupnou nad 30 stupňů, vy se bez lahve z vodou nejste schopna pohnout ani na krok, jenomže to co vypijete hned i vypotíte? Já osobně jsem přešla od bavlny a směsových materiálů k bambusu. Bambusové spodní prádlo umí totiž s potem bojovat mnohem lépe, než bavlna a rovněž lépe, než dnes tak do nebes oslavované funkční materiály. Jako funkční se mi osvědčily skutečně jen některé z nich.

Bambusové kalhotky jsou ideální jak k omezení pocení, tak k omezení zápachu. Koupíte je v e-shopu Oblecbambus.cz.
Bambusové kalhotky jsou ideální jak k omezení pocení, tak k omezení zápachu. Koupíte je v e-shopu Oblecbambus.cz.

Vlastnosti bambusového vlákna umí bojovat s pocením

Bambusové vlákno sice nemá žádné kouzelné vlastnosti, které by nás pocení jako takového zbavilo a ani by to nebylo zdravé. Má však vlastnosti antibakteriální a to z něj dělá užitečného pomocníka pokud jde o zápach potu. Pot totiž sám o sobě nezapáchá, jenomže jakmile se v něm začnou množit bakterie, co je ráz naráz, problém začíná. Známe to z triček, dámských kalhotek i legin. Znají to naše polovičky z pánského spodního prádla a z ponožek. Oblečení z bambusu tedy není o omezení pocení jako takového, ale o omezení zápachu.

Muži se obecně potí ještě více než ženy. Pomohou bambusové boxerky. Koupíte je v e-shopu Oblecbambus.cz.
Muži se obecně potí ještě více než ženy. Pomohou bambusové boxerky. Koupíte je v e-shopu Oblecbambus.cz.

Bambusové spodní prádlo nás zbaví stresu z toho, že se budeme muset někde vyzout, nebo že nás bude někdo podezírat, že se nekamarádíme s deodorantem a koupelnou. Jsou dny, kdy nás pocení trápí mnohem více než jindy. Vlastnosti bambusového vlákna nám dobře poslouží. Oblečení z bambusu dokáže spolehlivě pot nasát, odvést od těla a současně zabránit množení bakterií. Nasákavost má bambusové vlákno dokonce třikrát větší než bavlna. Bambus je přitom velice ekologický. Patří mezi rychle rostoucí rostliny a jeho pěstováním se dokonce ani nezatěžuje příroda pesticidy. Proti škůdcům jsou totiž rostlinky bambusu nadprůměrné odolné.

Máte rády pohodlné spodní prádlo? Bambusové kalhotky se hodí na denní nošení i pro sport. Koupíte je v e-shopu Oblecbambus.cz.
Máte rády pohodlné spodní prádlo? Bambusové kalhotky se hodí na denní nošení i pro sport. Koupíte je v e-shopu Oblecbambus.cz.

Kvůli pocení ve slabinách jsem málem přestala nosit leginy

Vždy jsem leginy milovala. Umožňují mi rychle se ráno ustrojit. Stačí leginy, delší halenka a podle nálady lodičky nebo dnes klidně tenisky s couture nádechem á la Chanel a mohu vyrazit. Jenomže jako mnoho těsného oblečení, jsou i leginy velice náchylné k tomu, aby začaly být už po několika hodinách cítit. Byla to moje kamarádka, která se mi chlubila, že jí bambusové ponožky, které příteli kupuje, zachránily vztah. Asi nemusím vysvětlovat proč. Prostě přítel je teď voňavý a jeho prádelník už nepozná ani bavlnu, ani moderní umělé materiály, ale jenom bambus. Bambusové boxerky putovaly do šatníku jen pár dnů po ponožkách z bambusu.

Z bambusového vlákna se vyrábí leginy, kalhotky, boxerky, trička i ponožky. Dejte jim ve svém šatníku šanci. Litovat nebudete. Koupíte je v e-shopu Oblecbambus.cz.
Z bambusového vlákna se vyrábí leginy, kalhotky, boxerky, trička i ponožky. Dejte jim ve svém šatníku šanci. Litovat nebudete. Koupíte je v e-shopu Oblecbambus.cz.

Zkusila jsem to taky. Začala jsem bambusovými leginami a bambusové kalhotky jsem si pořídila záhy. Dnes bavlna v mém šatníku již pouze dosluhuje. Trička, kalhotky, leginy i ponožky postupně nahrazuji spodním prádlem z bambusového vlákna. Za jedinou nevýhodu pokládám, že se nedoporučuje bambus sušit v sušičce, takže jsem v koupelně opět po létech musela vyhradit malý prostor na sušení prádla. Ale život je teď voňavější a rovněž více sportuji. Protože ať si kdo chce jak chce chválí funkční sportovní prádlo, já po zkušenostech rozhodně preferuji bambus. Hodí se pro denní nošení, pro sport a je velice ohleduplné i k citlivé pokožce. Bambusové spodní prádlo mne zbavilo ještě jedné velice neestetické a dost bolestivé záležitosti – vyrážek na zadečku od zapaření.

Zdroj obrázků: Oblecbambus.cz