Naučte se nakupovat výhodně i v zahraničí. A nejen v Číně. Nákupy v Anglii a nákupy v Německu jsou výhodné pokud jde o módu i další zboží.
Naučte se nakupovat výhodně i v zahraničí. A nejen v Číně. Nákupy v Anglii a nákupy v Německu jsou výhodné pokud jde o módu i další zboží.

Nákupy v Anglii a v Německu: návod a zkušenosti, který hledáte

Naučte se nakupovat výhodně i v zahraničí. A nejen v Číně. Nákupy v Anglii a nákupy v Německu jsou výhodné pokud jde o módu i další zboží.

Kdo má zkušenosti s nákupy v zahraničí přes internet, ví, že to chce někdy trošku kličkovat mezi pravidly různých prodejců, aby se zboží dostalo i k nám do České republiky, nebo abychom jej nakoupili výhodně a nákup se nám vyplatil. Rada vám teď dám pár rad, jak si v Anglii, ale třeba i v Německu, nakoupit co nejvýhodněji, co se vyplatí nakupovat a jak si poradit s některými záludnostmi nakupování. Soustředím se především na Velkou Británii. Nákupy v Anglii online totiž řeším velice často a mám s nimi nejvíce zkušeností.

Aby se pro vás stal celý svět jedním velkým nákupním molem, musíte se naučit nakupovat v zahraničí. Začněte třeba online nákupy v Anglii či v Německu.
Aby se pro vás stal celý svět jedním velkým nákupním molem, musíte se naučit nakupovat v zahraničí. Začněte třeba online nákupy v Anglii či v Německu.

Proč vlastně nakupovat v Anglii?

Skvělá móda z Anglie za méně peněz

Řada zboží z Anglie se k nám dováží, ale ceny jsou mnohem vyšší. Stačí se podívat třeba na nabídku ZOOT. Prodává mnohé anglické značky, avšak když jdete přímo po zdroji, po konkrétní značce, což není problém, zjistíte, že ceny jsou v Anglii nižší. Na rozdíl od nákupu u nás dokážete využít v Anglii speciální slevy a výprodeje v těchto e-shopech. Každoročně si takto nakupuji například plesové šaty od Chi Chi London. A i další oblečení, které nabízí anglické e-shopy.

Nikdy vás nenapadlo nakupovat v Anglii zboží butiků, které jsou i u nás v republice? Nebo dokonce mají e-shop, takže ani nevadí, že u vás v okolí zrovna žádný z těchto obchodů není? (Vždyť třeba dojít do Next obchodu je pro řadu lidí výlet přes půl republiky.) Avšak v Anglii toto zboží nakoupíte levněji. Ano, e-shop Next posílá do Česka, dokonce zdarma. Ale třeba zrovna Next značku je velice populární nakupovat jako bazarovou. Zejména na eBay. Ne, nenakoupíte žádné obnošené věci. Většinou jde o zánovní, mnohdy zcela nové a nenošené kousky. Za pakatel.

Nákupy oblečení pro děti v Anglii se vyplatí

Nákup na německém i anglickém eBay je oblíbený i pokud jde o nákup věcí pro děti. Už od narození nakupuji pro svoji dceru na eBay. Výhodně zde koupíte různé balíčky oblečení pro miminka, ale i pro batolata a starší děti. Když malá nosila velikost 68 až 74, její šatník byl skutečně hvězdný: Kenzo, River Island, bunda od Mayoral… Podívejte se, co ty věci stojí nové. Přitom garantuji, že 80 % z nich bylo zcela nenošených a zbytek tak možná oblečen dvakrát. Určitě se oplatí na eBay i dražit.

Výhodné nákupy v Anglii nejsou jen o módě

Pak je tady samozřejmě i další zboží, které zmíním jen okrajové. Například různé spotřební zboží, jako jsou tonery do tiskáren. U nás doma se skutečně dnes a denně kreativně tvoří. Bez tiskárny, laserové i inkoustové, to nejde. Když vám do toho ale vlítnou děti, tak je spotřeba neuvěřitelná. Výhodou je nakupovat kompatibilní tonery. A ty do tiskáren se opět mnohem více oplatí nakupovat v Anglii.

Nákupy v Německu a nákupy v Anglii využíváme zejména díky nižším cenám, většímu sortimentu a lepší kvalitě.
Nákupy v Německu a nákupy v Anglii využíváme zejména díky nižším cenám, většímu sortimentu a lepší kvalitě.

Jak řešit problémy s nákupy v Anglii?

Nejdříve se podíváme na to, na jaké problémy vlastně běžně narazíme. A pak je tady další věc, kterou potřebujeme vyřešit. Tou je poštovné. Pokud třeba na eBay nakoupíte od různých prodejců, obvykle se vám to přestává vyplácet kvůli několikanásobnému poštovnému. Takže co s tím?

Když daný e-shop do České republiky zboží neposílá, pomůže virtuální adresa

Je to docela častý problém na který narazíme, když chceme realizovat nákupy v cizině. Prostě zboží lze zaslat pouze v rámci dané země. Nebo třeba i do jiných zemí, ale Česká republika mezi nimi chybí. Řešením je využít služby speciální firmy, jakou je Tiptrans, která zásilky přepošle do České republiky.

Nemusíte se bát žádných velkých nákladů. Zejména pokud nakupujete více nebo ve více obchodech. Firma Tiptrans vám poskytne virtuální adresu (mimochodem nabízí to nejen v Anglii, ale i v Německu, v Číně, v Hong Kongu a v ČR). Na tuto adresu si pak v rámci daného státu necháte poslat z daného e-shopu zboží. E-shopy velice často v rámci daného státu posílají zdarma. Takže pak zaplatíte pouze Tiptransu za přeposlání zboží do Česka a relativně nízký poplatek za zprostředkování služby.

Jak šetřit na poštovném

To už jsem naznačila v předchozím bodě. Takže to pouze dále rozvedu. Představte si, že jste tedy nakoupili zboží, například na eBay vydražili různé značkové balíčky dětského zboží (mimochodem Next pro děti se vyplatí – v ČR se totiž draze prodává i na bazarech). V rámci Anglie je poštovné levné nebo zdarma. Ale máte to od 10 prodejců. I když vám nabízí tito prodejci přímo zaslání zboží do ČR, neskutečně by se vám tento nákup prodraží. Řešením je sdružení nákupů. Všechny si je pošlete do Tiptrans, ten z nich udělá jeden balíček a pošle vám je do ČR za standardní poštovné. A to už se pak vyplatí.

Naučte se sdružovat své nákupy v Anglii či v Německu vždy do jednoho balíku.
Naučte se sdružovat své nákupy v Anglii či v Německu vždy do jednoho balíku.

Asistovaný nákup jako speciální služba

Někdy můžeme mít problémy s jazykovou bariérou, jindy potřebujeme, aby někdo ještě v zemi nákupu zboží prokontroloval. I na to je Tiptrans připraven. Stačí si objednat službu tzv. asistovaného nákupu. Já jsem tak třeba jednou nakupovala z Německa. Němčinou nevládnu, translátor selhával, e-shop neměl anglickou alternativu, navíc šlo o dost specifické a drahé zboží. Asistovaný nákup se mi hodil a i vyplatil.

Vše platí i pro nákupy v Německu

Všechny tyto zkušenosti, které uvádím s nákupy v Anglii, platí i pro německý trh. Nákupy v Německu využívám méně, ale narazíte zde na stejné problémy a Tiptrans je řeší stejně jako při nákupech v Británii. Mimochodem, podívejte se na tipy Tiptrans na zajímavé obchody v Německu.

Ceny, které vás budou zajímat aneb Zajímavé kalkulačky pro nákupy v zahraničí

Určitě vás zajímají nejen ceny zboží v Anglii či v Německu. Ty jsou na vás. Vyhledejte si to, co vás zajímá. Já vám zde ale uvedu, jak si třeba spočítat cenu dopravy ze skladů Tiptrans.

Ceník služeb Tiptrans

Abychom si dokázali spočítat výhodnost nákupu v Anglii, potřebujeme znát ještě ceník Tiptrans za zprostředkování služeb. Za přeposlání si firma účtuje 5 $ + poštovné do CZ. V případě, že dochází ke konsolidaci více zásilek, tedy ke sdružení několika balíků do jednoho, účtuje si Tiptrans dalších 5 $ a to nezávisle na počtu balíků. Zjednodušeně řečeno:

  • Poslání 1 balíku: 5 $ + poštovné
  • Poslání více balíků (jakékoliv množství): 10 $ + poštovné

Tyto ceny platí pro Německo i Anglii.

Tipy na vánoční dárky z Anglie či z Německa

Já myslím, že nepotřebujete, abych za vás „prolustrovala“ e-shopy v Anglii a v Německu a vybrala vám pár tipů na dárky. Ale přesto jsem si tento odstavec neodpustila. Protože… Řada z nás neumí nakoupit dárky s dostatečným předstihem. A mnohé z nás lákali nákupy v Číně: levné zboží a doprava většinou zdarma. Jenomže ty už nestihnete. Doprava zdarma z Číny znamená obvykle dodání do 30 až 45 dnů. Kolem Vánoc to může být ještě horší,. Nemluvě o tom, že vám dárky mohou zadržet na celnici a vše se ještě zkomplikuje. Ale nakoupit vánoční dárky v Anglii nebo v Německu ještě stihnete. Už to neodkládejte, teď už víte, jak na to, tak to rozhodně zkuste zvládnou ještě tento týden.

Zdroj obrázků: Pixabay, Shutterstock, koláže ContentPub s.r.o. – specialista na copywriting a vizualizaci obsahu