Kam jít v Praze nakupovat?

Chystáte se do Prahy? Podívejte se, kam v Praze vyrazit na nákupy, třeba i se svými zahraničními známými, kolegy či rodinou.

Pokud se chystáte na pobyt v Praze, je dobré připravit vás na jednu věc. Pro zahraniční turisty je Česká republika vesměs levná. Seženete zde mnoho zajímavých věcí za skvělé ceny a my víme, kam vás poslat.

Obchodní domy v centru Prahy

V Praze najdete mnoho velkých nákupních center a galerií, kde nakoupíte jak kousky světových značek, tak přímo český brand. Většina obchodních center má v podzemním podlaží přímý vchod do metra. Nad stanicí Náměstí Republiky stojí nákupní centrum Palladium, které vás zaujme zejména z architektonického hlediska. Jedná se o přestavěnou historickou budovu kasárny z 19. století, v jejímž nitru se skrývá moderní obchodní prostor. Palladium nabízí mnoho prodejen oblečení a obuvi, restaurace inspirované světovou gastronomií, ale i prodejny vybraných lahůdek a dalšího.

Nákupní ráj v centru Prahy, Palladium, zaujme též svojí architekturou hsistorií.
Nákupní ráj v centru Prahy, Palladium, zaujme též svojí architekturou hsistorií.

Velký rozsah nabízených značek představuje také obchodní centrum Nový Smíchov. Dostanete se sem ze zastávky metra Anděl, ale pokud přijedete autem, budete jistě rádi za dlouhé parkování zdarma. I zde najdete většinu prodejen, které nabízí Palladium, avšak návštěvník určitě ocení, že se zde netrousí davy turistů. Kromě obyčejného supermarketu, kde seženete vše, narazíte na mnoho prodejen s oblečením, kosmetikou, knihami a velkým počtem restaurací v nejvyšším patře. Nejen v samotné budově, ale i v okolí komplexu narazíte na další a další obchody, doporučujeme proto na Nový Smíchov přijít s otevřenou mapou v telefonu.

♥ TIP: Kde se v Praze ubytovat?

Hotel Rott nabízí atraktivní ubytování v centru Prahy. Hotel Rott nabízí atraktivní ubytování v centru Prahy.

Nebraňte se klaustrofobii

Nemáte rádi nákupní centra? Vyražte na Václavské náměstí. Pokud obejdete náměstí po obvodu kolem dokola, narazíte na mnoho butiků se sériovým i designovým oblečením, největší knihkupectví ve městě s nabídkou knih v různých jazycích, a to včetně české klasiky (palác Neoluxor), několik zajímavých kaváren, restaurací a další zajímavosti. Pokud se vydáte z dolní části náměstí (u paláce Koruna) směrem na Náměstí Republiky, narazíte na další a další menší pasáže s obchody populárních značek oblečení a kosmetiky. Zajímavostí ulice Na Příkopě je největší hračkářství ve střední Evropě, Hamleys, lákající děti i dospělé kolotočem, vodními fontánami a obrovskou figurínou české pohádkové postavy, Krtečka.

Hračkářství Hamley je více než jen hračkářství. Vypravte se sem s dětmi za zážitky.
Hračkářství Hamley je více než jen hračkářství. Vypravte se sem s dětmi za zážitky.

Pokud si potrpíte na vybranější módu, doporučujeme navštívit zdejší čtvrť Josefov, konkrétně ulici Pařížská. Právě zde stojí obchody nejluxusnějších světových značek. Můžete s sebou vzít i ty, kteří do Prahy nepřijeli nakupovat, jelikož je ulice a její okolí poznamenána historickými a architektonickými odkazy na to, že Josefov byl dříve židovskou čtvrtí.

Pařížská ulice je srdcem luxusu v Praze.
Pařížská ulice je srdcem luxusu v Praze.

České značky v Praze, které byste měli zaznamenat

Uniknout by vám nemělo několik známých českých značek prodávaných i ve světě.

Dermacol je levná a přitom kvalitní česká značka nabízející jak dekorativní kosmetiku, tak zajímavé sprchové gely a tělová mléka s lehkými exotickými vůněmi. Prodejnu Dermacol najdete například v OC Quadrio.

Havlíkova apotéka (HAVLIK) je velmi populární pro svoje složení z přísně organických látek, bez použití jakýchkoliv umělých přísad. Prodejny Havlík jsou v Česku lovebrand. Jejich prodejny voní sušenými bylinami, jimiž jsou obskládané všechny regály. Havlíkova apotéka nabízí čisté stoprocentní rostlinné oleje, voňavá mýdla a krémy, pro které se nadšené zákaznice vrací. Havlíkovu apotéku najdete například v Jilské ulici, ale také v OC Černý Most a OC Palladium.

Mezi české značky, které nesmíte přehlédnout, patří i Havlíkova apotéka.
Mezi české značky, které nesmíte přehlédnout, patří i Havlíkova apotéka.

Manufaktura je taktéž rustikální kosmetika s výraznými vůněmi a u zahraničních turistů oblíbená obzvláště svou pivní sérií kosmetiky. Její prodejny najdete rozeseté po centru, například v Melantrichově ulici, nicméně zcela běžně se vyskytuje ve většině nákupních center.

Společnost Oxalis má prodejnu v každém nákupním centru v Praze a nabízí sypané a voňavé čajové směsi s bylinkami, okvětními lístky, kousky ovoce nebo cukrátky. Lze zde zakoupit stoprocentní čaj i kávu z celého světa.

Značku Baťa možná znáte, protože ručně šité kožené boty Baťa jsou proslulé po celém světě. Vynikají svou kvalitou a rozmanitostí designu: od outdoorových bot až po elegantní lodičky. Největší prodejnu Baťa najdete na dolní části Václavského náměstí. Prodejna má několik pater odlišujících kategorie a nechybí i oddělení outletu, kde seženete baťovky za pár set korun.