Růže je již po staletí královnou květin.
Růže je již po staletí královnou květin.

Růže – obdarujte někoho právě dnes kyticí růží!

Víte, že i dnes je den, kdy můžete někoho z lásky, úcty nebo z přátelství obdarovat kyticí růží? Zkuste to online.

Růže je již po staletí královnou květin a v žádné době se její prvenství nepodařilo ohrozit. Dějiny aranžování květin nám umí říci mnohé o tom, jak sláva některých květin přicházela a opět odcházela. Eleganci a nostalgii lilií nahrazovali třeba i obyčejné luční květiny. Hitem květinových aranžmá byly v období klasicismu a empíru dnes spíše zahradní květiny, jakými jsou kosatce, mečíky, pivoňky nebo jiřiny. V baroku a rokoku kytice doplňovaly rozličné větvičky s lusky či drobnými plody, nebo ozdůbky, jakými byly například mušle. Dnešní moderní dobu opanovala orchidej. Ale růže tady byla a je pořád! Ať už v čistých aranžmá ze samotných růží, nebo v kompozicích, kde je růže kombinována s dalšími květinami, jinými rostlinami či doplňkovými ozdobami.

Květiny se měnily, růže zůstávala, i když v mnoha podobách. Do módy přicházely a z módy odcházely růže malokvěté a velkokvěté, měnila se oblíbenost barev růží, i zájem o typy růží, jako jsou noisetky, borbonky či floribundy – co jsou však termíny blízké spíše profesionálním zahradníkům, než laickým milovníkům růží.

Růže se miluje s dalšími květinami. Zatímco se však tyto květiny podle módy mění, růže jako královna květin zůstává.
Růže se miluje s dalšími květinami. Zatímco se však tyto květiny podle módy mění, růže jako královna květin zůstává.

Růže podle květomluvy

Každá květina v sobě ukrývá určitou symboliku. Jenomže růže jich v sobě ukrývá hned několik, protože záleží na barvě růže, kterou chceme někoho obdarovat. Obecně růže „mluví“ o lásce, kráse a radosti ze života. Věnovat růži znamená vyznat někomu lásku a nemusí jít jen o lásku partnerskou. A o čem podle květomluvy vypovídají jednotlivé barvy růží?

  • Červená růže: Věnovat červenou růži znamená vyjádřit hlubokou lásku a silný vztah. Červená růže říká – „Vážím si tě a vroucně tě miluji“.
  • Bílá růže: Bílá růže mluví o čistotě duše a svědomí – „Zasloužíš si velkou lásku.“
  • Růžová růže: Vzdává hold kráse a schopnostem obdarovaného.
  • Žlutá růže: Vyjadřuje touhu po opětování lásky nebo vyzývá k navázání společného přátelského vztahu.
Růže umí mluvit – třeba i svoji barvou.
Růže umí mluvit – třeba i svoji barvou.

Chcete někoho obdarovat krásnou kyticí růží? Pošlete květiny on-line!

Nádherné kytice růží dnes snadno koupíte a odešlete komukoliv, komu chcete udělat radost nebo komu chcete popřát, díky zásilkové online službě s květinami a růžemi Fanfantulipan.cz. Objednávka je velice snadná, stačí dva kliky a vaše vyjádření úcty, lásky nebo přátelství může putovat za obdarovaným. V nabídce e-shopu najdete mnoho povedených kytic, mezi kterými jsou nejoblíbenějšími jednodruhové kytice z růží. Můžete si vybrat z oblíbených barev růží, nebo také kytice kombinující více barev. Růže si můžete objednat také ve smíšených květinových kyticích a vyhledávaná je také specialita – růže z listí.
Věnujte nádherné jednodruhové růže z online květinářství Fanfantulipan.cz!
Věnujte nádherné jednodruhové růže z online květinářství Fanfantulipan.cz!
Květiny růže nikdy nezklamou a obdarovat růžemi lze ženy, muže, rodinu, ale třeba také vaše obchodní partnery, se kterými chcete navázat ještě lepší vztahy.

Zdroj obrázků: FL, Fanfantulipan.cz