Krátké vlasy nemusí znamenat nudu! Pixie účesy s dobrým střihem vám umožní přetvářet i extra krátký účes na kluka do mnoha podob. Podívejte se na fotogalerii!
Krátké vlasy nemusí znamenat nudu! Pixie účesy s dobrým střihem vám umožní přetvářet i extra krátký účes na kluka do mnoha podob. Podívejte se na fotogalerii!

Pixie účesy – aneb nechte se ostříhat na kluka!

Krátké vlasy nemusí znamenat nudu! Pixie účesy s dobrým střihem vám umožní přetvářet i extra krátký účes na kluka do mnoha podob. Podívejte se na fotogalerii!

Co přesně pixie účesy jsou? Zpravidla jde o střih vlasů, u kterého jsou vlasy sestříhané nakrátko a vzadu a po stranách jsou kratší než na vrchu hlavy. Nemusíte se bát, že vám ostříhání na kluka ubere šarm a ženskost. Pixie účesům propadly i některé celebrity a mnohé se tohoto účesu také dlouho drží. Ostříhané na kluka s pixie účesem se chlubily nebo pořád chlubí Victoria Backham, Keira Knightley, Natalie Portman, Halle Berry, Rachel Weisz, Kate Moss nebo Sienna Miller. Pixie účes si zkusila také Rihanna nebo Winona Rider.

Pixie účesy – i ostříhané na kluka vám to může slušet. Pixie účes vyžaduje ale skutečně dobrý střih!
Pixie účesy – i ostříhané na kluka vám to může slušet. Pixie účes vyžaduje ale skutečně dobrý střih!
FOTOGALERIE: Pixie účesy – krátké účesy, které vám budou slušet

Pixie účesy – na léto naprosto ideální účes!

Pixie účes je tím, co vám umožní prožít léto bez zbytečného nervování se před zrcadlem. Zručný kadeřník dokáže vlasy ostříhat tak dokonale, že se stanou bezúdržbovými. Kvalitní pixie střih nepotřebuje pracné natáčení, kulmování, rovnání žehličkou ani nic podobného. Jediné, čím si můžete pomoci k jeho dokonalosti je nejlépe gelový styling a fén, pomocí kterého si vlasy po umytí mírně dotvarujete.

Dlouhé vlasy bývají v létě mnohdy utrpením. Více se mastí, paří se nám pod nimi krk a jakmile vyjdeme z vody, vypadáme obvykle dost nevábně. Dobré pixie účesy náš problém vyřeší.

Pixie účes dokáže obstát i jako večerní

Nakrátko na kluka střižené pixie účesy obstojí i jako večerní či slavnostní účesy. Stačí malinko výraznější styling ve formě uhlazenějších, nebo naopak více rozčepýřených vlasů. Navíc i krátké pixie účesy lze ještě dozdobit různými vlasovými doplňky. Tiára, čili čelenka, klobouček, ale i výrazné sponky dokáží extra krátkému vystřihanému účesu dodat salónní šmrnc.

Aby nebyly pixie účesy nudné, můžete jim pomoci také probarvením. Poslouží technologie harschalk, nebo také zajímavý melír. Pozor ale na nevkusné světlé proužky v ofině vypadají jako první šediny. To se už dávno nenosí!

Pixie účesy umí omladit, dát nám modernější look a také svobodu. Není se co divit, že právě nakrátko ostříhané vlasy byly jednou z prvních feministických revolt.

Zdroj obrázků: účesy top světových kadeřníků a firem