Z business a večerního šatníku se doslova do ulic vydaly doplňky, jako jsou pánské motýlky, luxusní kravaty, kapesníčky do saka i ozdoby do klopy.
Z business a večerního šatníku se doslova do ulic vydaly doplňky, jako jsou pánské motýlky, luxusní kravaty, kapesníčky do saka i ozdoby do klopy.

Pánské motýlky, kravaty a kapesníčky do saka slaví návrat do ulic

Z business a večerního šatníku se doslova do ulic vydaly doplňky, jako jsou pánské motýlky, luxusní kravaty, kapesníčky do saka i ozdoby do klopy.

Po nadvládě sportovní módy se do ulic opět vrací pánská elegance. Letos na podzim 2016 již rozhodně neuspějete v softsheel bundě, stejně tak jako v zimě 2017 v bundě, která patří spíše na lyže nebo na snowboard. Pro přechodní období potřebujete teplejší sako, v zimě se neobejdete bez kratšího či delšího pánského kabátu. A to jsem se zatím dotkl pouze toho nejvrchnějšího svršku. Nová móda pro muže 2016/2017 přeje eleganci ve všech vrstvách. I když rozhodně nemusíte kopírovat „kraváťácký“ styl bankovních přepážkových úředníků. Naopak. Pánská elegance se dnes snoubí s kreativitou v oblékání a k ní patří nejen schopnost kombinovat jednotlivé kousky pánského šatníku, ale kreativně pracovat také s doplňky. A mezi ty základní pánské doplňky, které si váš šatník žádá, patří pánské motýlky, pánské kravaty, kapesníčky do saka, manžetové knoflíčky i ozdoby do klopy saka.

Pánské módní doplňky se nosí v kreativních kombinacích s outfity a zpátky do ulic vrací pánskou eleganci a noblesu. (Pánské módní doplňky koupíte v e-shopu Alfons.cz.)
Pánské módní doplňky se nosí v kreativních kombinacích s outfity a zpátky do ulic vrací pánskou eleganci a noblesu. (Pánské módní doplňky koupíte v e-shopu Alfons.cz.)

Pánská móda pro podzim a zimu 2016 vrací do ulic prvky business a večerní módy

Kravaty k obleku, motýlek ke smokingu, ozdoba do klopy či kapesníček do saka leda tak pro ženicha – tak to už neplatí! Nové trendy přejí kombinování stylů s důrazem na zachování pánské elegance. Inspiraci lze hledat především v tradičních anglických, ale i italských elegánech. Hitem je kombinace casual stylu a luxusu. Co to znamená? Třeba to, že kvalitní džíny nebo jiné casual kalhoty doplníte košilí s kravatou a sakem. Nebo to, že si pod sako oblečete v této sezóně tak módní košili se nízkým stojáčkem a do saka si přidáte kapesníček. Tradiční pánské doplňky, které jste provětrali maximálně párkrát v roce, obvykle v období plesů, teď patří do každodenního šatníku.

Kravata už nepatří jen k business stylu a k pánské večerní módě. Vsaďte na vzory a oživte kravatou módu ulice. (Vzorované kravaty koupíte v e-shopu Alfons.cz.)
Kravata už nepatří jen k business stylu a k pánské večerní módě. Vsaďte na vzory a oživte kravatou módu ulice. (Vzorované kravaty koupíte v e-shopu Alfons.cz.)

Pánské kravaty a pánské motýlky mají být vidět

Změňte svůj pohled na pánské oblečení. Uniformita se nenosí. Přestávají existovat povolené a zakázané kombinace a díky tomu vzniká takové množství různých variací pro pánské oufity, že i když se vedle sebe postaví 50 mužů se stejnou kravatou, každý z nich by měl vypadat zcela jinak. Móda však fandí pestrosti a tak i pánské kravaty hrají všemožnými vzory . Hitem jsou ty tradiční – s pruhy, puntíky, kárem, se vzory, jako je kohoutí stopa, houndstooth nebo paisley, ale i s květinovými vzory. Podobně je tomu pokud jde o pánské motýlky. Nebojte se do ulic vyrazit ani v doplňcích z luxusnějších materiálů, třeba z hedvábí, sametu nebo z tkanin s vysokým leskem. Naopak. Dejte je do kontrastu třeba s tradičními materiály pro sako, jakým je tvíd nebo ševiot. Kontrast textur i kombinace vzorů je v kurzu.

Nová pánská móda fandí kravatám s tradičními vzory kombinované do netradičních outfitů. (Kravatu s proužky koupíte v e-shopu Alfons.cz.)
Nová pánská móda fandí kravatám s tradičními vzory kombinované do netradičních outfitů. (Kravatu s proužky koupíte v e-shopu Alfons.cz.)

Pánské módní doplňky z Alfons.cz

Být originální znamená naučit se nakupovat tam, kde je originalita primární myšlenkou sortimentu. Luxusní kravaty a jiné pánské doplňky opatřeny přívlastkem „luxusní“ nemusí nutně znamenat drahý nebo nedostupný. Velice originální a ručně vyráběné luxusní kravaty nabízí e-shop s pánskými módními doplňky Alfons.cz. Využijete je pro každodenní zviditelnění svého originálního fashion stylu, ale i jako svatební kravaty. V sortimentu dále najdete pánské motýlky vyrobeny ze 100% bavlny nebo 100% hedvábí, a to včetně zajímavých oboustranných motýlků, poskytujících ještě větší variabilitu pokud jde o váš šatník a kouzlení s outfity.

Pánské motýlky doslova vstaly z mrtvých. A rozhodně nepatří jen do smokingu. Naopak. Sluší jim kreativita ulice a kombinovat se dají s pleteninami, tvídem a dokonce s džínovinou. (Oboustranný pánský motýlek koupíte v e-shopu Alfons.cz.)
Pánské motýlky doslova vstaly z mrtvých. A rozhodně nepatří jen do smokingu. Naopak. Sluší jim kreativita ulice a kombinovat se dají s pleteninami, tvídem a dokonce s džínovinou. (Oboustranný pánský motýlek koupíte v e-shopu Alfons.cz.)

V mnoha vzorech nabízí Alfons.cz i kapesníčky do saka. Vyrobeny jsou opět z bavlny nebo z pravého hedvábí. Alternativou nejen pro slavnostní příležitosti jsou květinové ozdoby do kopy saka, které lze nosit samostatně, nebo je kombinovat s kravatou, motýlkem či kapesníčkem. Nakonec nechybí ani alternativy šperků pro muže, kam lze zařadit v podstatě i manžetové knoflíčky, ale především elegantní pánské náramky. Ty Alfons.cz nabízí v koženém provedení s kovovými korálky a decentními ozdobnými kameny.

Zdroj obrázků: Shutterstock, Alfons.cz