Letošní letní dovolená 2016 je již skutečně za dveřmi. Pořád jste si nevybrali? Podívejte se na letošní nejzajímavější destinace.
Letošní letní dovolená 2016 je již skutečně za dveřmi. Pořád jste si nevybrali? Podívejte se na letošní nejzajímavější destinace.

Letní dovolená 2016 aneb tipy, kam se vydat za sluncem

Letošní letní dovolená 2016 je již skutečně za dveřmi. Pořád jste si nevybrali? Podívejte se na letošní nejzajímavější destinace.

Kam se letos chystají Češi na dovolenou? Trendy se v poslední době výrazně mění. Exotický Egypt a Turecko vzhledem k bezpečnostní situaci příliš nelákají. Hitem se stávají znovuobjevené evropské destinace, které bývaly oblíbené před léty. Nejlepší letní dovolená je samozřejmě u moře, a tu si máte možnost naplánovat, i když na ni máte specifické požadavky. Třeba pokud byste se na ni vydali rádi se svým psem, nebo jste single, či když plánujete na dovolenou nejít vy samy, ale poslat na ni své rodiče – seniory. Zajímavé tipy nabízí magazín Dovolenaletni.cz.

Letní dovolená 2016? Hitem je především Bulharsko!

Absolutním hitem letošního léta je dovolená Bulharsko s all inclusive. Tato v posledních létech trochu opomíjená destinace je opět v kurzu a užívat si ji budeme se vším luxusem. To proto, že právě Bulharsko je pro Čechy cenově naprosto nejvýhodnější dovolenou. Proto, i když jindy třeba investujeme jenom do levnějšího ubytování nebo polopenze, v Bulharsku se lze skutečně rozšoupnout. Velice oblíbenými místy jsou Zlaté písky, Sluneční pobřeží, Nesebar nebo Primorsko.

Dovolená v Bulharsku je pro Čechy finančně nejvýhodnější.
Dovolená v Bulharsku je pro Čechy finančně nejvýhodnější.

Stále častěji se chceme v létě podívat do Černé Hory

Další zajímavou destinací, do které možná mnozí z nás zavítali v dětství, nebo ji známe z vyprávění cestovatelských zážitků svých rodičů, je Černá Hora. Nejžádanější je dovolená Černá Hora letecky. Obvykle si na dovolenou vyčleníme jenom pár dnů a je zbytečné tento čas trávit cestováním autem a riskovat, že někde uvízneme v zácpě na dálnici. Letecká doprava je levná a rychlá. Z Prahy jste v hlavním městě Černé Hory, v Tivatu, zhruba za 1,5 hodiny. Letecké spoje navíc létají i z Brna, Ostravy nebo z Pardubic. Letoviska najdete přímo v Tivatu, nebo si lze vybrat z celé řady dalších oblíbených míst: Ulcinjskou riviéru, Bar, Budvu, Bečiči, Sutomore nebo Sveti Stefan. I když Černá Hora není v Evropské unii, platí se zde eurem.

Černá Hora nabízí velké množství zajímavých letovisek. Je letecky vzhledem k délce letu nejdostupnější destinací.
Černá Hora nabízí velké množství zajímavých letovisek. Je letecky vzhledem k délce letu nejdostupnější destinací.

Kypr nabízí luxus pro náročné

Velký zájem zůstává i o třetí největší středozemní ostrov – Kypr. Oblíbenými letovisky jsou Pathos, Protaras, Larnaka, Limassol nebo Ayia Napa. Užijete si zde bílé písečné pláže, ale i zajímavé památky. Kypr je skvělou destilací i pro gurmány. I proto je oblíbenou formou pobytu dovolená Kypr all inclusive. Ze všech trendy letovisek letošního roku je pobyt na Kypru sice cenově nejdražší, rozhodně ale stojí za to. 

Kypr nabízí nádherné pláže i zajímavé památky.
Kypr nabízí nádherné pláže i zajímavé památky.

Zdroj obrázků: FL