Laserové operace očí umí lidem měnit život

Nebaví vás už život s brýlemi? Změňte to! Nechte si odstranit zrakovou vadu. Laserové operace očí pomáhají lidem začít nový život bez omezujících dioptrií.

Brýle – můžeme si namlouvat, že jsou pro nás módním doplňkem, bez kterého bychom to vůbec nebyli my. Nosila jsem je léta a namlouvala si to stejné. S omezeními jsem se však potkávala dnes a denně. U krátkozrakosti s dioptriemi mezi 3 a 4 se bez brýlí už při žádné z činností neobejdete. Když pak jako já nesnášíte kontaktní čočky, je to skutečně velké omezení.

Život bez brýlí umí odhalit nepoznané detaily. Laserové operace očí jsou dnes již téměř pro každého.
Život bez brýlí umí odhalit nepoznané detaily. Laserové operace očí jsou dnes již téměř pro každého.

Plavání bez dioptrických brýlí? Nepřichází do úvahy! Zde nejsou výhrou ani kontaktní čočky, zejména pokud chcete plavat pod vodou s otevřenýma očima. Na lyže? Problém! Pod lyžařské brýle ty dioptrické vzít nejdou. Lyžovat v nich není ani pohodlné, ani bezpečné. Na svahu se vám navíc rosí skla. Do kina na 3D film? Horor a k tomu odřené dioptrické brýle. Kdo ráno nemusí po bytě hledat brýle, nepochopí. Když pak díky laserové operaci očí pořádně vidíte, je to jako byste začali žít nový život.

Operace dioptrických vad vás zbaví brýlí.
Operace dioptrických vad vás zbaví brýlí.

Vidět je skvělé a život bez brýlí je jednodušší a i levnější. Vždyť  hezčí dioptrie a ztenčené čočky se všemi potřebnými povrchy se nevejdou nikdy pod 10 000 Kč, když se rozšoupnete pokud jde o design obrouček, jste na 20 000 Kč. Vždy navíc potřebujete mít rezervní brýle. Takže i když operace očí laserem není hrazena pojišťovnou, finančně se vyplatí.

Laserové operace očí neřeší jenom krátkozrakost

Krátkozrakost, tedy to, že nevidíme do dálky, je jenom jednou z očních vad, kterou laserové operace očí řeší.  Obecně lze operací odstranit problém s krátkozrakostí, dalekozrakostí i s astigmatismem. Samozřejmostí je možnost odstranit kombinaci těchto vad. Kolem operace očních vad se šíří spousta mýtů. Třeba ohledně věku. Není pravda, že je korekce očních vad vhodná až od určitého věku, ani to, že například není vhodná pro ženy dříve, než mají děti.

Dobrý výsledek operace očí začíná kvalitním vyšetřením

Je to jako u každého jiného lékařského zákroku. Bez kvalitního vyšetření nelze žádný závažný zákrok provést. I když existuje jen malé procento lidí, pro které není zákrok, korekce dioptrií laserem, vhodný, je dobré s předstihem zjistit, jak jste na tom právě vy. Na základě předoperačního vyšetření očí před laserovou operací očí vám navíc dokáže lékař doporučit nejvhodnější metodu zákroku. Lékař rovněž zjistí všechny podrobnosti o vaší oční vadě, které jsou pak podkladem k samotné operaci.

Vyšetření se není nutné bát. Nebolí. Počítejte jen s tím, že podstoupíte tzv. rozkapání očí. Tyto kapky zabraňují vašemu oku zaostřovat a tak se díky vyšetření touto metodou dají zjistit i jinak ukryté oční vady. Vyšetření je poměrně dlouhé. Obvykle trvá kolem dvou až čtyř hodin. Počítejte s tím při plánování si času na toto vyšetření.

Před laserovou operací očí je nutné absolvovat kvalitní vyšetření.
Před laserovou operací očí je nutné absolvovat kvalitní vyšetření.

Co vše se při vyšetření zjišťuje? Především zraková ostrost, zakřivení rohovky i její tloušťka. Dále pak šíře zornice a binokulární vidění. Spolu s tím se lékař informuje i o vašem celkovém zdravotním stavu, prodělaných operacích apod. Nebuďte překvapeni, když se vás bude lékař ptát na vaše hobby, životní styl nebo profesi. I ty jsou důležité pro výběr metody operace a pro doporučení pooperační péče a rekonvalescence.

Nezapomeňte, že pokud běžně nosíte kontaktní čočky, nesmíte je nosit pět dnů před tímto vyšetřením. Jinak nejde změřit veškeré potřebné veličiny. Čočky totiž deformují povrch oka.

Předoperační vyšetření před provedením operace dioptrických vad nesmí být starší než tři měsíce.

Klíčem k životu bez dioptrií je operace očí laserem.
Klíčem k životu bez dioptrií je operace očí laserem.

Existuje několik metod laserových operací – kterou si vybrat?

Rozhodně dejte na radu lékaře. Ten za základě vyšetření umí přesně doporučit, která bude pro vás nejvhodnější. Základní princip všech je stejný. Laserovým zákrokem se změní zakřivení rohovky a tím dojde k odstranění zrakové vady.

Nejmodernější metodou je dnes laserová operace očí metodou ReLEx Smile. Jde o bezbolestnou metodu s velice rychlou dobou hojení. Setkáte se s ní i jako s balíčkem NeoSMILE 3D. Zákrok se provádí pomocí femtosekundového laseru VisuMax.

Sport, kultura i běžný život – bez brýlí nabízí svět mnohem více zážitků.
Sport, kultura i běžný život – bez brýlí nabízí svět mnohem více zážitků.

Druhou je zákrok femtoLASIK (též NeoLASIK HD). Tento zákrok se provádí dvojicí laserů – pomocí femtosekundového laseru VisuMax a současně excimerového laseru MEL 80. Zatímco první na rohovce vytvoří ochrannou lamelu, druhý odpaří dioptrické vrstvy rohovky. Hojení je opět velice rychlé.

U očních klinik NeoVize Brno, DuoVize Praha a NeoVízia Bratislava na oba tyto zákroky provedeny v rámci balíčků NeoSMILE 3D a NeoLASIK HD získáváte doživotní záruku. Tyto balíčky volí až 96 % pacientů kliniky.

♥ TIP

Uvažujete o laserové operaci očí? Zjistěte více na webech očních klinik: NeoVize Brno, DuoVize Praha a NeoVízia Bratislava.

Jedno pečlivé vyšetření zraku, poměrně krátký ambulantní zákrok – a váš život bez brýlí začíná! Laserové operace očí umí dioptrické vady řešit rychle, účinně i levně.
Jedno pečlivé vyšetření zraku, poměrně krátký ambulantní zákrok – a váš život bez brýlí začíná! Laserové operace očí umí dioptrické vady řešit rychle, účinně i levně.

Zdroj obrázků: Pixabay, Shutterstock, koláže ContentPub s.r.o. – specialista na copywriting a vizualizaci obsahu