Vyzkoušejte sílu kurkuminu! Výtěžek ze superpotraviny kurkumy dlouhé, pomůže uklidit naše tělo. Postará se o zdravý žlučník a játra, a nejen o ně.
Vyzkoušejte sílu kurkuminu! Výtěžek ze superpotraviny kurkumy dlouhé, pomůže uklidit naše tělo. Postará se o zdravý žlučník a játra, a nejen o ně.

Kurkumin je ideální prevencí pro zdravý žlučník a játra

Vyzkoušejte sílu kurkuminu! Výtěžek ze superpotraviny kurkumy dlouhé, pomůže uklidit naše tělo. Postará se o zdravý žlučník a játra, a nejen o ně.

Rostlinku kurkumu, ze které extrakt nazývaný kurkumin pochází, zná v podstatě každý. Možná si ji nevybavíte hned, ale se špetkou nápovědy vám bude hned jasno. Jde to totiž o bylinu, tedy přesněji o její kořen, který dává barvu až notoricky známému kari koření. A nejen to. Je rovněž součástí proslulé worcesterské omáčky nebo koření tandori. Ano, kurkumin je extraktem z kořene kurkumy dlouhé (lat. Curcuma longa), která patří mezi takzvané „zdravá éčka“. Najdete jej pod označením E 100 a jde o žlutooranžové barvivo, jenž se získává z extraktu kořene rostliny. Jenomže to zdaleka není to, kvůli čemu bychom měli kurkumu velebit. Ona totiž nejenže jako e-čko neškodí, ale je to dokonce silným partnerem pro naše zdraví – především pro naše játra a žlučník.

Kurkumin je účinnost látkou, kterou obsahuje kořen známé byliny kurkumy dlouhé. Snad nejznámější je jeho použití jako nezávadného přírodního barviva a třeba jako součást kari koření.
Kurkumin je účinnost látkou, kterou obsahuje kořen známé byliny kurkumy dlouhé. Snad nejznámější je jeho použití jako nezávadného přírodního barviva a třeba jako součást kari koření.

Kurkuma z vašeho slovníku vyřadí větičku: „bolí mne břicho“

Kurkuma se díky svým pozitivním účinkům řadí mezi takzvané superpotraviny moderní doby. Je totiž silným antioxidantem, který chrání buňky našeho těla před poškozením a vytváří jakýsi ochranný štít před řadou nemocí. Kurkuma, nebo přesněji účinná látka z kořene kurkumy nazývaná kurkumin, je považovaná především za velkého pomocníka pokud jde o problémy s naší trávící soustavou. A kdo dnes může směle prohlásit, že tyto problémy nemá? Není to však lék. Je to ale dokonalá prevence, která prospívá a regeneruje naše játra, stará se o zdravou funkci našeho žlučníku, podporuje činnost slinivky a pečuje rovněž o zdraví našich střev. S nadsázkou se dá říct, že kurkumin v našem trávícím traktu dokonale uklidí, zbaví ho nečistot a odpadních látek a naše tělo pak mnohem lépe prospívá. Díky tomu, že kurkumin přispívá ke zdraví našich jater, žlučníku a slinivky, pozitivně ovlivňuje i naši celkovou imunitu.

Kurkumin je především prevence před onemocněním trávícího soustavy. Užívá se pro zdravý žlučník a játra, i pro další neduhy. Je rovněž velice silným antioxidantem. Dobře vstřebatelný a účinný extrakt z kurkuminu obsahuje doplněk stravy Liftea Kurkumin.
Kurkumin je především prevence před onemocněním trávícího soustavy. Užívá se pro zdravý žlučník a játra, i pro další neduhy. Je rovněž velice silným antioxidantem. Dobře vstřebatelný a účinný extrakt z kurkuminu obsahuje doplněk stravy Liftea Kurkumin.

Kurkumin se ale hlásí i jako pomocník na další neduhy

I když je kurkumin považován především za prostředek pro zdravá játra a žlučník, zde jeho léčivé účinky nekončí. Má totiž silný vliv i na naši mozkovou činnost. K tomu dokáže optimalizovat hladinu cholesterolu, krevního cukru a podporovat správnou činnost krevního oběhu. Ani tady však ještě výčet pozitivních vlastností kurkuminu nekončí. Kurkumin má protizánětlivé účinky, omezuje hnilobné procesy v trávícím traktu a dokonce likviduje bakterii zodpovědnou za žaludeční vředy – bakterii Helicobacter pylori. Příznivě působí při revmatoidní artritidě, má silné desinfekční účinky a pořád se prověřují i jeho protinádorové vlastnosti. Nakonec je kurkumin i skvělým pomocníkem při kožních onemocněních. Zlepšuje jejich stav – především pokud jde o ekzém, lupénku a kožní alergie. A pomáhá i při jiných typech alergií.

Žvýkat kořen kořen kurkumy rozhodně nestačí

Možná vás hned napadne, že pro své zdraví přejdete výhradně na indickou kuchyni s kari, případně že si denně dopřejete čajový dýchánek s hezky vylouhovaným kořenem kurkumy. To však nebude stačit. Účinnou látkou kurkumy dlouhé je totiž již několikrát zmíněný kurkumin a toho je v samotné kurkumě „jako šafránu“ – tedy velice poskrovnu. Kurkuma obsahuje pouhá 3 % kurkuminu. Jelikož je denní doporučenou dávkou 300 mg, rozhodně je nutné sáhnout po silnějším profesionálním extraktu. Tím je doplněk stravy Liftea Kurkumin, jenž obsahuje v každé tobolce až 95 % kurkuminu, doplněného o důležitý inulin.

Kořen byliny kurkumy dlouhé, který obsahuje kurkumin.
Kořen byliny kurkumy dlouhé, který obsahuje kurkumin.

Proč obsahuje doplněk stravy s kurkuminem i inulin? Inulin je zjednodušeně řečeno rozpustnou vlákninou. Každý tobolka doplňku stravy Liftea Kurkumin obsahuje 300 mg inulinu. Spolu s kurkuminem funguje inulin jako dokonalý partner, který mnohonásobně zvyšuje účinnost tohoto výživového doplňku. Doplněk stravy Liftea Kurkumin zajišťuje vysokou vstřebatelnost účinných látek a mnohonásobně vyšší účinnost, než je účinnost jiných podobných a na trhu dostupných preparátů.

Samotný kořen kurkumy obsahuje jen 3 % kurkuminu. Příjem kurkuminu v denní doporučené dávce 300 mg zajistí doplněk stravy Liftea Kurkumin. Jde o silný extrakt, který se užívá se snadno v podobě tobolek 2x denně.
Samotný kořen kurkumy obsahuje jen 3 % kurkuminu. Příjem kurkuminu v denní doporučené dávce 300 mg zajistí doplněk stravy Liftea Kurkumin. Jde o silný extrakt, který se užívá se snadno v podobě tobolek 2x denně.

Ukliďte své tělo pomocí kurkuminu

Kurkumin není lék, ale prevence a ta začíná vždy kvalitní detoxikací. Kurkumin je látka, která vám napomůže s úklidem vašeho organismu a funguje v podstatě jako automatický vysavač. Při pravidelném užívání máte vždy čisto a poklizeno. Doplněk stravy Liftea Kurkumin pro zdravý žlučník a játra není návykový a může se užívat dlouhodobě. Přípravku se vyhněte pouze v případě, že již trpíte onemocněním žlučníkovými kameny, nebo diagnostikovanými nemocemi jater a slinivky. Jejich léčba patří do rukou specialistů. Přípravek není vhodný ani pro malé děti a pro těhotné ženy.

Doplněk stravy Liftea Kurkumin pro zdravý žlučník a játra lze užívat dlouhodobě.
Doplněk stravy Liftea Kurkumin pro zdravý žlučník a játra lze užívat dlouhodobě.

Sílu kurkumy znala již tradiční indická a čínská medicína, ve které se kurkumin používá již tisíce let. Dnes máme jeho sílu možnost pocítit ještě výrazněji díky kvalitnímu a silném výtažku z kurkumy a díky znalostem, jak zlepšit vstřebatelnost kurkuminu a tím zvýšit jeho účinnost.

Doplněk stravy Liftea Kurkumin pro zdravý žlučník a játra koupíte v sítích lékáren a v síti drogerií dm.

Zdroj obrázků: Shutterstock, Fotolia, koláže ContentPub