Krása z vitamínu C: Tento beauty vitamín užívejte v jeho přírodní podobě
Krása z vitamínu C: Tento beauty vitamín užívejte v jeho přírodní podobě

Krása z vitamínu C: Tento beauty vitamín užívejte v jeho přírodní podobě

Jako elixír zdraví je vitamín C až notoricky známým. Jeho důležitost pro imunitu znají snad už děti v mateřských školách. Avšak méně se už ví, jak důležitý je též pro náš vhled. A rozhodně to není jen o tom, že když nás zrovna trápí viróza, tak nevypadáme nejlépe. 

Vitamín C má obrovský vliv na naši pokožku

Zvyšuje její pružnost a ideálně se doporučuje užívat jej v kombinaci s kolagenem a s kyselinou hyaluronovou. Tato geniální trojka umí našemu vzhledu pomáhat už zhruba od 25 let, kdy se v těle začíná snižovat přirozená produkce kolagenu a kyseliny hyaluronové. Jejich tvorba se zpomaluje až do čtyřicítky, kdy zcela ustane. To už je pak kombinace vitamín C + kolagen s kyselinou hyaluronovou „must have“ pro každého, kdo si chce udržet déle mládí. Ať již díky bezvadně fungujícímu pohybovému aparátu, tak méně rozpoznatelným příznakům stárnutí pleti, což jsou zejména vrásky, dehydrovaná pleť a ztráta pružnosti pokožky. 

Přírodní vitamín C je lépe vstřebatelným. Zkuste ten z tropického ovoce aceroly.
Přírodní vitamín C je lépe vstřebatelným. Zkuste ten z tropického ovoce aceroly.

Vitamín C má schopnost urychlovat obnovu buněk, včetně pokožky. Ta se díky němu dokáže lépe vyrovnávat s procesy stárnutí. A tak, když se hledá nejdůležitější antiageing elixír, mnozí odborníci dnes ukážou právě na céčko. Je to antioxidant podporující přirozenou pružnost pokožky. Dodává jí vitální a svěží vzhled. Ideální je pleti céčko nabídnout jak vnitřně, tedy pomocí doplňků stravy s dobře vstřebatelným C vitamínem, tak v podobě pleťových sér s vitamínem C. 

Není vitamín jako vitamín

U vnitřně užívaných vitamínů se rozhodně oplatí přemýšlet, jak bude ta která jejich forma našim tělem využitelná a která též bude nejlépe vstřebatelnou. Vitamín C je vlastně kyselina askorbová. Dnes ji koupíte i na kila, někdy až podezřele levně. Pravdou ale je, že pokud ji nechcete jenom sníst a nevyužitou vyloučit močí, je třeba zapřemýšlet nad nějakou lepší formou užívání. Dnes se doporučuje zejména vitamín C v přírodní formě. Z ovoce a zeleniny jej rozhodně nemusíte dostat dost. Ideální je vsadit na přírodní formu vitamínu C v podobě doplňku stravy. Obecně jsou přírodní formy vitamínů považovány za nejlépe využitelné lidským tělem. Bohatým zdrojem přírodního vitamínu C je tropické ovoce – acerola. Říká se mu též barbadoská či karibská třešeň, protože se plody třešním vzhledově hodně podobají. Čistě přírodní vitamín C jako extrakt z aceroly nabízí e-shop Woldoshop.cz. Jde o kvalitní německý produkt, který se doporučuje užívat denně ve dvou kapslích, což představuje 210 mg vitamínu C.

Vitamín C je důležitý nejen pro naše zdraví a imunitu, ale rovněž pro krásu.
Vitamín C je důležitý nejen pro naše zdraví a imunitu, ale rovněž pro krásu.

 

Proč vitamín C z aceroly působí lépe a vyniká biologickou dostupností? Acerola je superpotravinou, která obsahuje i další důležité vitamíny a minerály, především železo, fluor, vitamíny A, B1, B2, B3, B6, niacin i bílkoviny. Takto plnospektrální produkt plný bioaktivních látek je tělem lépe vstřebáván než syntetická kyselina askorbová vyrobena v chemické továrně z kukuřičného sirupu.