BMW 3 opět v novém outfitu
BMW 3 opět v novém outfitu

BMW řady 3 slaví 40 let a přichází s novými omlazenými modely

Módní ikona mezi sportovními vozy – BMW řady 3, už 40 let fascinuje svým designem i technickou výbavou. Teď přichází s dalšími novinkami.

Je staré jako já a stejně jako já slaví letos čtyřicátiny – BMW řady 3. Od roku 1975, kdy tento sportovní sedat spatřil poprvé světlo světa, se vystřídalo mnoho módních trendů v módě, designu obecně i v automobilech. Avšak jsou evergreeny, které dokázaly ustát v čase a znovu a znovu můžeme objevovat jejich inovace. BMW 3 bych klidně přirovnal k podobnému evergreenu v módě – k džínsům. Sportovní sedan vs. sportovní outfit. Jak BMW 3, tak i džíny sází na emotivní vzhled. BMW řady 3 vyniká dynamikou, džínsy jsou pro dynamické lidi. BMW 3 je hospodárné, stejně tak jako džínsy, které jsou trvanlivé a investice do kvalitního modelu se vyplatí. A obě tyto módní ikony projevují až neuvěřitelnou schopnost omlazení.

Ke svým čtyřicátinám si BMW řady 3 nadělilo nové modely – nové BMW řady 3 Sedan a BMW řady 3 Touring. I po čtyřiceti letech totiž o BMW 3 zájem neklesl a modelová řada má nejen své tradiční, ale i nové fanoušky. Od sedmdesátých let, kdy se modelová řada tohoto sportovního vozu zrodila, se jich prodalo přes 14 milionů a trojka se tak stala bezkonkurenčně nejprodávanější modelovou řadou BMW. Každý čtvrtý prodaný vůz BMW je právě z řady BMW 3.

BMW 3 opět v novém outfitu

Nové BMW 3 Sedan a BMW 3 Touring přichází s novými dynamičtějšími tvary. Výraznější je především přední design vozů. Soustředěný výraz přídě s nově navrženými LCD světlomety už z dálky jednoznačně definuje sportovní výraz automobilu. Dynamičtější jsou i zadní tvary  a to rovněž zejména díky nově pojatým LED svítilnám, ale také díky třírozměrně navrženým plochám a jednoznačným liniím.

Úžasný posun zaznamenala také ergonomie interiéru vozidla. V interiéru nového BMV 3 byly použity zcela nové materiály, které zdůrazňují prémiovost modelu auta, celkovou atmosféru a samozřejmě již zmíněnou ergonomii.

BMW řady 3 vyniká dynamikou, džínsy jsou pro dynamické lidi. BMW 3 je hospodárné, stejně tak jako džínsy, které jsou trvanlivé a investice do kvalitního modelu se vyplatí.
BMW řady 3 vyniká dynamikou, džínsy jsou pro dynamické lidi. BMW 3 je hospodárné, stejně tak jako džínsy, které jsou trvanlivé a investice do kvalitního modelu se vyplatí.

A i když nám jde v našem magazínu spíše o přiblížení nového designu a outfitu novinek BMW řady 3, přece jen, jelikož se píše o automobilu, někteří z vás by se cítili ochuzeni, kdybych nezmínil také pár technických parametrů.

BMW s novinkami v BMW 3 řadě představuje totiž ve světové premiéře nové zážehové čtyřválce a šestiválce. Čtyřválec v BMW 320i nyní disponuje výkonem 135 kW/184 k. U sedanu je kombinovaná spotřeba 5,9–5,3 l/100 km a emise CO2 138–124 g/km. Touring má kombinovanou spotřebu 6,3–5,5 l/100 km a emise CO2 147–129 g/km. Model BMW 330i nabízí výkon 185 kW/252 k. Sedan má v tomto případě kombinovanou spotřebu 6,5–5,5 l/100 km a emise CO2 151–129 g/km. Touring pak kombinovanou spotřebu 6,7–5,8 l/100 km a emise CO2 157–135 g/km.

Vrcholem nabídky novinek BMW řady 3 je BMW 340i s nově vyvinutým řadovým šestiválcem o výkonu 240 kW/326 k. Sedan má kombinovanou spotřebu 7,7–6,5 l/100 km a emise CO2 179–152 g/km. Touring pak kombinovanou spotřebu:7,0–6,8 l/100 km a emise CO2 164–158 g/km.

Rozhodně se necítím být kompetentním představovat vám podrobně tyto ani další technické novinky a vymoženosti, které mezi modelovými novinkami BMW řady 3 nejdete. K tomu jsou kompetentní jiní. Proto je lepší nechat si nové BMW řady 3 představit u odborníků. Nám jej představil prodejce luxusních vozů BMW v Jižních Čechách, Mach Motors. Rozhodně se zastavte nechat si novinky předvést podrobněji. S novou omlazenou tváří a tradičním sportovním výrazem je BMW 3 skutečnou módní ikonou a ocení ji ti, kdo si potrpí na image a i ti, které rozdovádí spíše střeva vozu.

Zdroj obrázků: Mach Motors