Od bolesti krční páteře a s nimi souvisejících bolestí hlavy nebo dokonce migrény, umí pomoci anatomické pohankové polštáře.
Od bolesti krční páteře a s nimi souvisejících bolestí hlavy nebo dokonce migrény, umí pomoci anatomické pohankové polštáře.

Pohankové polštáře pomohou od bolesti krční páteře a ztuhlé šíje

Od bolesti krční páteře a s nimi souvisejících bolestí hlavy, nebo dokonce migrény umí pomoci anatomické pohankové polštáře.

Nenápadná rostlinka pohanka (Fagopyrum) zažívá své znovuzrození, a to hned v několika oblastech. Při pěstování rostlin se doporučuje jako zelené hnojení. Ve zdravé výživě se doporučuje jako kvalitní potravina, která by neměl a chybět v našem jídelníčku. Vyzdvihuje se i léčebný účinek pohanky, zejména její složky rutinu. Ten je ideální pro léčbu a prevenci cévních potíží. Má schopnost zvyšovat pružnost cév, snižovat lámavost cévních kapilár, hojí dokonce hemoroidy a křečové žíly, či je prevencí proti vápenatění cév a mrtvici. Abyste z pohanky dostali to nejúčinnější, nepotřebujete dokonce ani samotnou pohanku. Postačí vám pohankové slupky. A věděli jste, že slupky z pohanky jsou rovněž ideálním pomocníkem při bolestech krční páteře? Tentokrát se nevyužívají vnitřně, například ve formě čaje z pohankových slupek, ale jako výplň anatomických polštářů. Pohankové polštáře totiž umí ulevit od bolesti krční páteře i ztuhlé šíje.

Od bolesti krční páteře a s nimi souvisejících bolestí hlavy, nebo dokonce migrény umí pomoci anatomické pohankové polštáře.
Od bolesti krční páteře a s nimi souvisejících bolestí hlavy, nebo dokonce migrény umí pomoci anatomické pohankové polštáře.

Pohankové polštáře vás zbaví problémů s krční páteří

Bolesti krční páteře jsou velký prevít. Mnohdy trvá dlouho, než vůbec zjistíte, že vaším hlavním problémem nejsou samotné symptomy, jako je například bolest hlavy či dokonce migréna, ale že celý problém vychází z vaší krční páteře nebo ze ztuhlé šíje. Problémy s krční páteří si velice často přivodíme spánkem na nevhodné matraci, na nevhodném polštáři, nebo dokonce nevhodným oblečení. Můžete být tak přecitlivělým jedincem, že vám vadí i těžká kapuce visící vzadu na zádech na oblečení a za chvilku už vám trne šíje a krční páteř se ozve především v podobě bolestí hlavy. Častou příčinou problémů je strnulost sezení při počítači, ale i stres, který strnulost navozuje. První pomocí bývají snadné cviky na krční páteř a především zdravější spaní na vhodném polštáři. Jako ideální se doporučují anatomické pohankové polštáře. Ono totiž ne každý anatomický polštář je pro krční páteř to pravé a nevhodný umí potíže naopak ještě více zhoršit, nebo je navodit i v případě, pokud je nemáte.

Pohankové polštáře se plní slupkami z pohanky. Očištěné pohankové slupky upravené napařováním vynikají svými mikromasážními účinky. Nejsou žádnou novou módou. Naopak. Jako výplně do matrací a polštářů se požívají stovky let. Pohanka má výhodu, že se nedrolí a nepráší, a to ani když výrobky z ní používáte několik let. Pohankové polštáře dovedou být přitom nápomocné nejen pro již zmiňované bolesti krční páteře, ale i při bolestech zad obecně, ztuhlosti ramen, při bolesti hlavy a migréně, ale i při bolestech kloubů nebo revmatických obtížích.

Pohankový polštář nabízí úlevu pro krční páteř.
Pohankový polštář nabízí úlevu pro krční páteř.

Anatomický polštář EVA 40×60 cm nabízí úlevu pro krční páteř

Specializovaný e-shop Polstare.cz nabízí několik typů pohankových polštářů. Nežádanějším je anatomický pohankový polštář EVA 40×60 cm s výplní ze slupek pohanky. Jeho tvar a parametry se vyvíjí již od roku 1991 a důkazem je skutečně propracovaný funkční anatomický polštář, který poskytuje podporu krční páteři a vhodnou fyziologickou podporu hlavě, a to jak při ležení na zádech, tak na boku.

Pohankový polštář EVA je tvarově složen z válečku a třech prošitím odděleních částí zbytku polštáře. Boky a kraje polštáře jsou naplněny pohankovými slupkami, které se napařováním zbavily nečistot. Prostřední část je vyplněna měkkým ovčím rounem. Polštář je oboustranný a bavlněná část spodní části polštáře umožňuje velice přímý kontakt s pohankovými slupkami, čím se ještě intenzivněji využívá mikromasážní efekt pohanky.

Univerzální anatomický polštář vhodný pro krční páteř neexistuje. To proto, že každý potřebuje jinou sílu výplně. Pohankový anatomický polštář EVA 40×60 je však možné uzpůsobit každému, a tak jej jako univerzální používat. Spodní díl polštáře, váleček, je totiž opatřen zipem, díky kterému lze pohankové slupky odebírat nebo přidávat, nebo je dokonce jako výplň vyměnit. Sílu výplně a výšku polštáře tak lze individuálně regulovat. Součástí polštáře je i kvalitní bavlněný povlak, jenž lze snadno prát.

Pohankové polštáře jsou vhodné pro těhotné ženy trpící bolestí kostrční páteře, ale i pro ženy po porodu.
Pohankové polštáře jsou vhodné pro těhotné ženy trpící bolestí kostrční páteře, ale i pro ženy po porodu.

Sortiment pohankových polštářů v e-shopu Polstare.cz

Pohankové polštáře si v e-shopu Polstare.cz koupíte v několika typech. Anatomické pohankové polštáře jsou v nabídce ve dvou rozměrech, pořídit se dá i klasický polštář bez anatomického tvarování s výplní z pohankových slupek. Zajímavým sortimentem jsou nahřívací polštářky s výplní z pohanky. Stačí je zahřát v mikrovlnné troubě a využívat při terapii krční páteře, bolestech hlavy, ramen, kloubů a při rematických potížích. Pro lidi trpící bolestí kostrče je vhodný antidekubitní sedák plněný pohankou. Hodí se například pro těhotné ženy trpící bolestí kostrční páteře, ale i pro ženy po porodu. Nakonec řadu pohankových polštářů doplňuje praktický váleček, vhodný pro pohodlné podepření hlavy u televize, nebo při cestování. Díky výplni z pohankových slupek lze využívat nejen jeho pohodlný tvar, ale i mikromasážní účinky pohanky na krční svalstvo.

Zdroj obrázků: Shutterstock, koláže ContentPub s.r.o. – specialista na copywriting a vizualizaci obsahu