Péče o zuby psa se rozhodně nesmí podceňovat!

Ke krásnému a zdravému psovi patří neodmyslitelně zdravé zuby. Péče o zuby psa by měla být pro každého chovatele prioritou!

Zdravé zuby = čisté zuby – myslím, že i vám to vtlouká do hlavy zubař nebo dentální hygienistka. A to stejné platí pro naše domácí mazlíčky. Zdravé zuby mohou mít pejskové jenom pokud se dobře staráme o čistotu jejich chrupu. Dentální hygiena je pro celkové zdraví a vitalitu psa stejně důležitá, jako kvalitní krmení, očkování proti nemocím nebo pohyb. Péče o zuby psa musí začít už když je štěňátkem, aby si na různé úkony s tím spojené pejsek zvykl. Pokud jste to v dětství zanedbali, nic se nedá dělat – naštěstí ale existují další metody, jak se o čistotu chrupu svého pejska postarat. Možná ho už nepřesvědčíte k tomu, aby vás nechal denně mu čistit zuby speciálním kartáčkem a pastou na zuby pro psy. Ale ostatními dentálními pomůckami ke kousání a tím k čistění zubů obvykle nepohrdne žádný pejsek.

Tak tento kartáček pro čištění našich lidských zubů v e-shopu Mujmazlik.cz nekoupíte. Zato ten správný kartáček, pastu a další dentální potřeby pro psy ano!
Tak tento kartáček pro čištění našich lidských zubů v e-shopu Mujmazlik.cz nekoupíte. Zato ten správný kartáček, pastu a další dentální potřeby pro psy ano!

Péče o zuby psa vyžaduje speciální pomůcky

Krásné bílé zuby psa nejsou jen estetickou záležitostí. Nezdravé psí zuby a s tím spojené záněty dásní mohou u psů přivodit řadu závažných onemocnění a nejen snížit kvalitu života pejska, ale též mu jej výrazně zkrátit. Navíc řešit problémy se zuby až ex post se vám jako majiteli pejska může velice prodražit. Už jen čištění zubního kamene, které se dělá v anestezii, není nijak levná záležitost.

Pečovat o zdravý chrup psa je potřebné od štěňátka. Pořiďte si dentální pomůcky, žvýkací pamlsky s čistícím efektem a čistící hračky. Rozsáhlý sortiment nabízí e-shop Mujmazlik.cz
Pečovat o zdravý chrup psa je potřebné od štěňátka. Pořiďte si dentální pomůcky, žvýkací pamlsky s čistícím efektem a čistící hračky. Rozsáhlý sortiment nabízí e-shop Mujmazlik.cz

Dentální péči o chrup svého psa byste měli rozdělit na aktivní a pasivní. Aktivní péče zahrnuje každodenní čištění psího chrupu kartáčkem a pastou. Samozřejmě ne tou pro nás lidi. Zubní kartáčky pro psy mají speciální tvar i velikost a jsou uzpůsobeny velikosti a tvaru psího chrupu. Bývají odlišené podle velikosti plemena a vyberete si mezi klasickými kartáčky s rukojetí nebo speciálními kartáčky pro psy na prst.

K péči o zuby psa dále potřebujete speciální pastu. Zubní pasty pro psy mají pro pejsky lákavou chuť i vůni a tak se z čištění chrupu může stát pro pejska docela příjemná záležitost, které se nebude bránit. Pro již narušené zuby a problematické dásně pořídíte i speciální krémy, gely nebo ústní vody na jejich ošetřování.

Kvalitní dentální hračky a žvýkací pochoutky pejskům dokonale čistí zuby. Kompletní sortiment nabízí e-shop Mujmazlik.cz.
Kvalitní dentální hračky a žvýkací pochoutky pejskům dokonale čistí zuby. Kompletní sortiment nabízí e-shop Mujmazlik.cz.

Pasivní péče o zuby psa v sobě zahrnuje méně vaší aktivity, zato ještě větší radost nebo zábavu pro pejska. Různé dentální žvýkací pochoutky jsou pro psy skvělým pamlskem a současně čistí zuby psa. Stejně tak jako dentální hračky, které jsou svým tvarem a povrchem přizpůsobené k tomu, aby z psích zubů odstranily nenásilně při hře plak. Zubní péče se tak může stát příjemnou zábavou.

Zdroj obrázků: FL