Kozačky pro zimu 2018/2019: kvalitu hledejte u značek Tamaris, Rieker, či Caprice.
Kozačky pro zimu 2018/2019: kvalitu hledejte u značek Tamaris, Rieker, či Caprice.

Kozačky pro zimu 2018/2019: kvalitu hledejte u značek Tamaris, Rieker, či Caprice

Vybíráte kozačky pro zimu 2018/2019? Podívejte se, jak skloubit módní trendy, kvalitu a funkčnost. Máme pro vás tipy na kvalitní značky bot i konkrétní modely.

Trendy pro kozačky mohou hlásit, co chtějí. Pravdou je, že každá z nás potřebuje na zimu především kvalitní kozačky, které dokážou zvládnout náledí i sníh, zahřejí a současně v nich přežijeme i nepřezuty den zavřené v kanceláři. Ty z nás, které měly ten skvělý nápad, že se vydaly v italských kozačkách s milimetrovou koženou podrážkou do zimních zasněžených ulic, vědí, že tato paráda je vhodná tak do auta, ale to z něj nesmíte vystupovat jinde než v kryté garáži. A ještě to tam nesmí klouzat na příliš mokré podlaze.

Trendy kozačky pro podzim/zimu 2018/2019.
Trendy kozačky pro podzim/zimu 2018/2019.

Pojďte se podívat, jak si vybrat vysoké kozačky pro podzim/zimu 2018/2019, které jsou pohodlné, zdravé pro naše nohy i páteř a současně módní. Sáhli jsme v redakci po třech uznávaných značkách, patřících tradičně mezi nejoblíbenější – Tamaris, Rieker a Caprice.

Jaké kozačky by vám pro zimu 2018/2019 v botníku neměly chybět?

Černé kozačky jsou základ zimního šatníku

Univerzální zimní botou jsou černé kozačky. Nebojte se, že černá je nuda, a nesnažte se všemožně hledat kozačky v netradiční barvě. Nebudete pak mít problém je nejen kombinovat do outfitů, ale rovněž jsou právě černé kozačky nejpraktičtější, pokud jde o údržbu. Moje růžové kozačky s mírně okopanou špičkou neumím dát do pucu ani já, ani žádná opravna obuvi. Chybí jim potřebný odstín barvy, nebo alespoň krém na boty v podobném odstínu. To s černými kozačkami ve stejném stavu si poradíte hravě i v domácích podmínkách. Postačí kvalitní krém na boty.

Bordó kozačky jako skvělá alternativa k černé

V mnoha sezónách se objevují různé alternativy k černé. „Novou černou“ pro tuto sezónu je bordová. Je až překvapivé, jak je bordová barva universální a snadno se kombinuje. Těžko najdete jinou tak univerzální barvu. Konkurencí jí může být už jen tmavě hnědá barva, někdy taky tmavě šedá. Bordó kozačky mohou být jednobarevné, ale na univerzálnosti jim neubírá ani kombinace s již zmíněnou černou.

Bordó kozačky z kolekcí Rieker a Caprice. Bordová barva je až překvapivě univerzálně kombinovatelnou barvou. Zkuste ji. Ideálně do outfitu nakombinujte i bordó kabelku. (Na obrázku je černo-bordová kabelka Rieker.)
Bordó kozačky z kolekcí Rieker a Caprice. Bordová barva je až překvapivě univerzálně kombinovatelnou barvou. Zkuste ji. Ideálně do outfitu nakombinujte i bordó kabelku. (Na obrázku je černo-bordová kabelka Rieker.)

Kozačky musí být pohodlné

Což ale není jen o tom, že se trefíme při nákupu do správné velikosti. Kvalitní musí být materiál, ze kterého kozačky jsou. Nemusíme se slepě soustřeďovat jenom na celokožené kozačky. Moderní technologie, jaké používají Tamaris, Rieker či Caprice dokážou i nekoženým botám dát stejné vlastnosti, jako nabízí kůže. Veganské kozačky tak nejsou o nic horší.

K pohodlí přispívá možnost volit si kozačky pro širší nebo užší lýtko – záleží na vaší postavě. Takto si třeba snadno vyberete kozačky v e-shopu Světbot.cz. Volíte si boty pro širší XL lýtko, nebo pro užší XS lýtko. Řešením jsou i kozačky s použitím strečového materiálu na lýtkové části, který umožní kozačkám zcela se přizpůsobit šířce a tvaru nohy. Což je výhodné i proto, že se objem naší nohy dokáže během dne radikálně měnit.

Důležité je odpružení bot. Například Caprice kozačky nabízí tzv. OnAir Onsole technologii. Stélka kozaček je opatřena vzduchovými bublinkami. Díky nim je naše našlapování odlehčeno a noha ani naše záda netrpí nárazy. Víte, že tvrdý došlap způsobuje bolesti svalů, kloubů, zad a dokonce hlavy? Takto skvělými kozačkami v nové Caprice kolekci je model CAPRICE 9-9-25513-21 BLACK NAPPA 022.

Antistress technologii, která odlehčuje našemu tělu, používají i boty Rieker. Kozačky perfektně absorbují nárazy při chůzi. Kromě toho jsou lehké, s pružnou podešví a širokou oblou špičkou, která neutlačuje prsty.

Další zajímavost nabízí kozačky Tamaris. Používají speciální stélku z paměťové pěny, která umí boty dokonale přizpůsobit tvaru naší nohy. Tuto unikátní technologii najdete pod názvem Touch it.

Značky bot Tamaris, Caprice a Rieker nabízí kozačky bez kompromisu mezi pohodlím a módností.
Značky bot Tamaris, Caprice a Rieker nabízí kozačky bez kompromisu mezi pohodlím a módností.

Při výběru kozaček dbejte na bezpečnost podešve

Tamaris, Rieker, Caprice, ale třeba i další značky, jakou je značka českých bot Jana, dbají o to, aby byla podešev kozaček přizpůsobená našim klimatickým podmínkám. U těchto značek vždy najdete modely, které mají hrubý vzorek, vhodný i na náledí, či v případě, kdy nasněží, nebo  je venku nepříjemně klouzavá sněhová břečka.

Trendy kozačky pro zimu 2018/2019 – i univerzální nadčasové kozačky se řídí módními trendy

I když by si někdo řekl, že černé kozačky jsou prostě černé kozačky, není to pravda. Získáte s nimi sice do botníku hodně nadčasovou obuv, ale i ony dokázaly nasát různé zajímavé trendy z přehlídkových mol i z fashion kolekcí obuvi. Jaké jsou tedy trendy kozačky pro zimu 2018/2019?

Kozačky se šněrováním vypadají skvěle k sukni i k úzkým leginám

Leginy i jegginy budou skvěle vypadat do kozaček s předním šněrováním. Bylo by jej škoda ukrýt pod dlouhé kalhoty. Do boty se samozřejmě snadno dostanete díky postrannímu zipu, přesto však je šněrování nefunkční jen zdánlivě. Umožňuje totiž upravit šířku kozačky.

Podívejte se na nejdůležitější trendy kozačky pro podzim/zimu 2018/2019.
Podívejte se na nejdůležitější trendy kozačky pro podzim/zimu 2018/2019.

Kozačkám sluší army styl

Módní obuv pro podzim a zimu 2018/2019 se zamilovala do army stylu. Ten se nijak nevnucuje, pouze boty získávají typický masivnější vzhled a současně vojenskou eleganci.

Inspirace jezdeckým stylem

Tento pro kozačky tak slušivý trend se stále vrací. A je tady zpátky i pro tuto sezónu. Kozačky nejenže připomínají jezdecké holínky, ale někdy i perka s chapsami – tedy kotníkové jezdecké boty s tzv. „čapsami“, které chrání nohu a zpevňují holeni.

Zdroj obrázků: Shutterstock, koláže ContentPub s.r.o. – specialista na copywriting a vizualizaci obsahu