Pracovní oděvy na 4 různých profesích
Pracovní oděvy na 4 různých profesích

Jak důležité je u pracovních oděvů materiál a na co se u něj zaměřit?

Funkční tkaniny nejsou doménou pouze outdoorového oblečení. Oceníte je také u pracovních oděvů. U materiálů by vás měla zajímat především bezpečnost, prodyšnost, voděodolnost a hřejivost.

Když jste dříve potřebovali pracovní oblečení, sáhli jste po montérkách, které měli všichni. Dnes volba není tak jednoduchá. O to větší komfort vám však oděv poskytne. Co je při výběru materiálů důležité?

1. Bezpečnost

Pracovní oděv by měl především chránit. Pokud hrozí řezná či jiná zranění, poohlédněte se po pevném materiálu. Jestli vykonáváte spíše lehčí práce, skvěle poslouží funkční materiály, které znáte ze sportovního oblečení.

2. Prodyšnost

U fyzicky náročných zaměstnání preferujte funkční tkaniny. Čistě bavlněný oděv ihned propotíte, jen tak neuschne a hrozí prochladnutí.

Oblečení můžete dokonce vrstvit. Na tělo volte termoprádlo, které odvede pot od pokožky, pokračujte střední izolační vrstvou – a jako poslední oblečte bundu, která ochrání před rozmary počasí.

3. Voděodolnost

Jste venku za každého počasí? Sáhněte po nepromokavé bundě, kalhotách a holínkách. Nebo se poohlédněte se po pracovním oděvu s membránou. Sázkou na jistotu jsou pak softshellové bundy, které nabízejí ideální kombinaci hřejivosti, prodyšnosti a odolnosti vůči počasí.

4. Hřejivost

V zimních měsících se neobejdete bez kalhot z vatových materiálů nebo směsi s polyesterem, ve kterých vám bude příjemně za každé situace. V nabídce nechybí ani silně hřejivé bundy. Mnozí dokonce využívají pracovní oděvy také ve volném čase – nabízejí totiž srovnatelnou kvalitu jako sportovní značky, nicméně za lepší cenu.

Moderní pracovní oděvy takřka nerozeznáte od sportovních kolekcí

Kromě perfektních materiálu vás na pracovním oblečení potěší také vzhled. Působí sportovně, takže se mnohdy po práci nemusíte ani převlékat a oděvy využijete také na outdoorovou dovolenou nebo výlety. Pokud vsadíte na kvalitní pracovní oděvy, které nabízí například ARDON, bude vám celý den skvěle a nic vás nebude škrábat ani škrtit.