DRA-HO-KA-MY. Jak s nimi docílit dokonalé manikúry?

DRA-HO-KA-MY. Jak s nimi docílit dokonalé manikúry?

Drahokamy na nehtech? Pro spoustu lidí značí luxus, pro někoho mohou kamínky na nehtech znamenat kýč. Jak to s nimi ale doopravdy je? Důležitý je především správný výběr, jak kamínku, tak jeho velikosti, barvy či události, na kterou takovou manikúru zvolíte. 

Nevíte si rady, jak na zdobení nehtů kamínky, aby nevypadaly kýčovitě? Přinášíme vám pár rad, jak vybrat vhodné drahokamy, na jakou příležitost, i jak s nimi pracovat. Pusťme se do toho!

Chcete-li svou manikúru ozvláštnit, kamínky jsou tou pravou volbou! Vyberte si z klasičtějších tvarů jako jsou oválné či kulaté nebo zaexperimentujte s hranatými, drobnými, jemnými či výrazně většími. Zapojte fantazii a nechte se unést zdobením nehtů. Výsledek bude stát jistě za to!

Na jakou příležitost a jak je kombinovat?

Právě díky různorodosti kamínků můžete vaše zdobení na nehtech uzpůsobit každé příležitosti. Potřebujete manikúru zjemnit nebo zvýraznit? 

Na slavnostnější události, jako jsou plesy či jiné večerní akce, můžete zazářit s výraznějšími kamínky i barvami. Důležité je zvolit vhodný outfit, pokud budou nehty výraznější. Potom je potřeba ubrat jinde, třeba výstřednosti na vašich šatech. 

Jestliže nepotřebujete strhnout přímo pozornost na vaši manikúru, použijte jemnější variantu zdobení. Drahokamy vybírejte v menších velikostech a světlejších odstínech. Taková jemně laděná manikúra rozzářená o skromný drahokam ukáže to, že v jednoduchosti je krása. S takto laděnými nehty nešlápnete vedle u událostí jako jsou svatby, rodinné sešlosti i běžné nošení. 

Výběr kvality kamínku

U kvality kamínku hraje hlavní roli cena, čím je kamínek kvalitnější, tím je cena vyšší. Vybírat je můžete ale také u různých firem, kde se ceny budou lišit. Ano můžete začít u plastových kamínků, ale také u vysoce kvalitních z broušeného skla, které se třpytí na míle daleko. 

Plastové kamínky. Jedná se o levnější variantu kamínků na nehty. Proto je důležité počítat i s jejich odpovídající kvalitou. Mohou se v průběhu nošení ošoupat, v horším případě úplně odlepit. Počítejte s tím. 

Skleněné krystaly. O něco dražší, ale za to kvalitnější, jsou skleněné krystaly. Ověřené máme značky jako Swarovski nebo Preciosa. Vybírat u nich můžete z různých velikostí, tvarů a barev. Každý si přijde na své. 

Na ruscona.cz naleznete několik tvarů, velikostí i barev ve výhodných balení karuselů. Objednávat můžete také jednotlivě balené kamínky různých tvarů i velikostí a samozřejmě barev, které si můžete samy kombinovat podle vaší libosti. Na závěr dozdobte gelové nehty pomocí Swarovski Pixie nebo jemného perličkového “kaviáru”, který se postará o ucelení zdobení na nehtu. 

Jak kamínek aplikovat?

Předtím než si vysvětlíme dva způsoby, jak kamínek na nehet připevnit, doporučujeme praktickou pomůcku na zdobení nehtů pero Dotting Pen od Ruscony. Ušetří vám čas i nervy při aplikaci kamínku.

1. Pomocí lepidla na nehty

Na gelový zaleskovaný nehet aplikujte lepidlo tam, kde chcete mít kamínek umístěný a pomocí Dotting Pen kamínek připevněte. Jinou variantou je nanesení lepidla na spodní část kamínku a následné nalepení. Kamínek bude pevně usazený až po zatuhnutí, na závěr je potřeba nehet s kamínkem zafixovat. Zaleskujte opatrně tak, abyste se vyhnuli vrchní straně kamínku. 

2. Pomocí speciálního gelu (Fix gelu)

Výhodou tohoto způsobu připevnění kamínku je možnost s kamínkem ještě před vytvrzením pohybovat. Postup spočívá v aplikaci malého množství gelu na zaleskovaný gelový nehet a následném usazení kamínku do gelu pomocí Dotting Pen. Kamínek je potřeba přimáčknout a dát do UV lampy na nehty polymerizovat. Fixace se dělá pouze tehdy, pokud jste nanesli kamínek na výpotek barvy. Nehet je potřeba celý zaleskovat, opět dejte pozor na kamínek. Lesk tak aplikujte pouze okolo něj. Na závěr lesk dejte do UV/LED lampy.

Máte hotovo! Tak co, jak jste s výsledkem spokojeni?