Ombré uchvátilo nás ženy i kadeřníky. Propadly mu celebrity a v médiích je omílané od rána do večera.
Ombré uchvátilo nás ženy i kadeřníky. Propadly mu celebrity a v médiích je omílané od rána do večera.

Ombré – prosvětlete si účes k dokonalosti metodou světla a stínu!

Ombré uchvátilo nás ženy i kadeřníky. Propadly mu celebrity a v médiích je omílané od rána do večera. Ale vidět pořádné ukázky ombré účesů na nás, klasických smrtelnicích a ne na hvězdách, kterým se věnoval kadeřník několik hodin před Oscary, to je téměř nemožné. Máme pro vás překvapení – ombré na skutečných ženách a dívkách v mnoha variantách a podobách tak, jak jste jej ještě neviděly.

Ombré je speciální forma prosvětlení účesu. Kadeřníci tomu odborně říkají metoda světla a stínu. Vlasy jsou postupně zesvětlované od nejtmavějších tónů na temeni hlavy až ke konečkům, kam se aplikují tóny nejsvětlejší. Vlasy vypadají jako vyšisované od sluníčka. Čím jsou starší a tedy blíže ke konečkům, tím jsou světlejší. U příliš světlých blondýnek je to samozřejmě naopak a tady už se ombré k práci sluníčka příliš přirovnávat nedá.

Ombré na skutečných ženách a dívkách – takto vám to bude slušet!
Ombré na skutečných ženách a dívkách – takto vám to bude slušet!

Proč ombré všichni tak milují?

Vlasy upravené klasickým barvením viditelně odrůstají. Mezi těmi barevnými a nebarvenými vznikne nejpozději po třech týdnech po barvení velice znatelná dělící čára. Ani používání krátkodobějších přelivů nebývá řešením, protože i tady bývají přechody znát. Řešením je ombré, jež zejména u vlasů, které se ještě nebarví kvůli šedinám, umí navázat zesvětlením na původní barvu a vyvarovat se tak výraznému předělu mezi barvenými a o nově vyrostlými vlasy. Současně je ombré cestou k optickém zvětšení objemu vlasů. Hra světla a stínu dělá z vlasů opticky bohatší hřívu.

Ombré je metodou barvení, která je cestou k přirozenému vzhledu vlasů.
Ombré je metodou barvení, která je cestou k přirozenému vzhledu vlasů.
FOTOGALERIE: Ombré

Ombré na mnoho způsobů!

Už jen rozdíl ombré aplikovaného na blond nebo na tmavé vlasy dávat tušit, že nebude ombré jako ombré a že se za tímto tajuplným slovíčkem skrývá mnoho účesové variability. Různé účesy ve spojení s ombré, různě dlouhé vlasy, ale také různé barvy aplikované při ombré, dokážou vytvořit účes v podobě karamelového stínování, hrát si s červenou jako světlo na kulatém plodu třešně, nebo dát vlasům všechny odstíny medu. Na blond vlasech se může aplikovat ombré podobně jako na tmavých, pokud tedy nejde o příliš světlý blond v základu, nebo se aplikuje takzvané reverzibilní ombré, kde naopak blond vlasy přechází do tmavší barvy, například do barvy mléčné čokolády. I když je ombré metodou speciálního stínovaného barevní především pro dlouhé vlasy, dá se aplikovat i na krátké účesy, i když výrazný efekt nikdy nebude tak dominantní.

Reverzibilní ombré a ombré na kratších vlasech.
Reverzibilní ombré a ombré na kratších vlasech.

Proč si nechat udělat ombré?

  • Na rozdíl od hřmotného, jednou barvou nabarveného účesu, nebo na rozdíl od nepřirozeného melíru, je ombré technikou, která dodá vlasům pohyb, živost a objem.
  • Dobrý kadeřník dokáže ombré udělat tak, že nebudete bojovat s odrůstajícími vlasy po barvení. Ale pozor, nesmíte jít do základní barvy, která vám není přirozená. To na tom budete stejně, jako kdyby vám na hlavě vykouzlily nepovedený melír.
  • Dobrý stylista dokáže pomocí techniky ombré potlačit nedostatky vašeho obličeje. Zdůraznit nebo potlačit jeho tvar či problematické rysy.
  • A nakonec jedno malé proti: ombré je náročná technika, mimo jiné i na čas, a tak přestože teď sepisuji všechny pro, je tady i jedno proti: vyšší cena.

Ombré barvení není jen krátkodobý módní trend. Je to metoda, která změní pohled a přístup k barvení, protože je cestou k dokonalým vlasům a každá z nás chce vypadat dokonale.

Zdroj obrázků: Latest hairstyles