Módní barvy pro letošní jaro a léto 2014 – okořeňte jemné pastely!
Módní barvy pro letošní jaro a léto 2014 – okořeňte jemné pastely!

Módní barvy pro letošní jaro a léto 2014 – okořeňte jemné pastely!

Módními barvami pro sezónu jaro a léto 2014 jsou pastely. Ne však ledajaké. Barevná paleta, která by se měla objevit v našem šatníku, nabízí nové zajímavé odstíny modré, zelené, fialové, béžové a šedé v kombinaci s tmavými výraznými barvami s pastelovým podtextem v odstínech červené barvy cayennského pepře, fréziové žluté, barvy sušené pomerančové kůry nebo oslnivé modré. A vše doplňuje zcela unikátní odstín fialové Radiant Orchid, která je současně barvou letošního roku.

Jarní sezóna 2014 přináší opět novou paletu módních barev. Pro jaro/léto 2014návrháři zkombinovali měkké pastely se živými jasnými barvami do zajímavé barevné rovnováhy inspirované rozkvetlými květinami. „V této sezóně hledají spotřebitelé stav promyšlené emocionální a umělecké rovnováhy,“ říká na adresu nové sezónní barevní palety Leatrice Eiseman, výkonná ředitelka Pantone Color Institut, který dvakrát v roce vydává paletu módních barev pro novou sezónu. Nová paleta módních barev pro jaro a léto 2014 přináší univerzálně použitelné líbivé barvy, ale kromě toho obrovský prostor pro experimentování s barevnými kombinacemi. Ladění barev vás přiměje ke zcela novým barevný lookům a v návalu rozkvetlých módních barev vám černá nuda v šatníku bude připadat zcela out!

Nové módní barvy pro jaro a léto 2014
Nové módní barvy pro jaro a léto 2014
VIDEO: Nové módní barvy pro jaro a léto 2014

https://youtu.be/j2qnm8eRi78

Na jedné straně palety se nachází trojice velice adaptabilních pastelů. Uvolňující, až antistresová modrá Placid Blue, připomínající letní oblohu bez jediného mráčku. I pro odpůrce fialové byl namíchán odstín, který si zamilujete – nostagická pastelová fialová Violet Tulip je příjemná a skvěle kombinovatelná barva, velice univerzální co do použití pro všechny typové skupiny. Extrémně specifická je zelená pastelová barva Hemlock. Výrazně se liší od zelených, na které jsme byli zvyklí v předchozích sezónách. Teď si vezměte tyto tři barvy a doplňte je Paloma šedou a nude pískovým odstínem Sand. Získáte pět dokonale vzájemně kombinovatelných pastelů do jemných outfitů.

FOTOGALERIE: Zamilujte si nové módní barvy pro jaro a léto 2014!

A teď to chce jemné pastely okořenit! Můžete začít ostrým kontrastem s červeným odstínem cayennského pepře, nebo s teplo a energii vyzařující fréziovou žlutou.Oranžový odstín Celosia Orange dodává paletě podmanivý optimismus a spontánnost. K těmto třem teplým a energií nabitým barvám pak Pantone barevná paleta přidává dva protiklady – polárně čistou modrou Dazzling Blue a chladivou orchideovou fialovou krásku Radiant Orchid.

Z barev v paletě mohou vzniknou velice jemně umírněné kombinace, například když budete kombinovat univerzální pískovou Sand barvu nebo šedý odstín Paloma s barvami v pravé či levé části palety, ale také odvážné hry s kreativními kontrastními kombinacemi. Myslíte, že Palcid Blue a červená Cayenne je už příliš? Inspirujte se rozkvetlou zahradou! Ta vás naladí na odvážnější strunu!

Vystřihni s nové módní barvy a zkoušej nové barevné kombinace!
Nové módní barvy pro jaro a léto 2014
Nové módní barvy pro jaro a léto 2014

Zdroj obrázků: Pantone, Theperfectpalette.com