Bělící zubní pasta i přírodní zubní pasty bez fluoru pro děti – nejlepší se vozí z Thajska
Bělící zubní pasta i přírodní zubní pasty bez fluoru pro děti – nejlepší se vozí z Thajska

Bělící zubní pasta i přírodní zubní pasty bez fluoru pro děti – nejlepší se vozí z Thajska

Hledáte kvalitní bylinné zubní pasty bez chemie? Černá bělící zubní pasta i zubní pasty pro děti bez fluoru – to je je jen část sortimentu přírodní kosmetiky z Thajska.

Naše tělo dnes a denně přijímá obrovské množství cizorodých látek. Pokud jde o nás, ženy, jsme na tom mnohem hůř než muži. To proto, že používáme větší množství kosmetiky, líčíme se a rovněž si barvíme vlasy. Podle jednoho britského výzkumu prý takto do těla ročně dostaneme až 2,3 kilogramy chemie. A to už není „svačinka“, ale pořádná „hostina“. Velké množství chemických látek dostáváme do těla ze zubní pasty. Problematickou je jak ta běžná, tak bělící zubní pasta. Existují účinné pasty na zuby bez chemie? Pojďte vyzkoušet čistě přírodní zubní pasty Twin Lotus z Thajska.

Přírodní bylinné zubní pasty pro celou rodinu – jsou bez chemie, bez fluoru a přitom účinné.
Přírodní bylinné zubní pasty pro celou rodinu – jsou bez chemie, bez fluoru a přitom účinné.

Bylinné zubní pasty vs. konvenční zubný pasty – rozdíl je obrovský

Já osobně jsem složení zubní pasty nikdy příliš velkou pozornost nevěnovala. A to až do doby, co se mi narodilo dítě a zhruba v jednom roce jsem se poohlížela po bezpečné přírodní zubní pastě. Pro nejmenší děti je pasta spíše motivací, než nutností. Ale motivace je důležitá. Jenomže najít vhodnou pastu nebylo vůbec snadné. Už jen zubní pasta bez fluoru působí jako sci-fi, a to i když tento požadavek vyslovíte v lékárně. Následně mne šokovalo, že i známé rádoby přírodní výrobky mnohdy obsahují pro děti nevhodné látky – například žluté barvivo E102 Tartrazin, které může u dětí způsobovat hyperaktivitu.

Běžné pasty pro dospělé jsou na tom ještě hůř. V zubních pastách najdete mnoho látek, které se využívají například jako pesticidy, nebo jsou podezřelé, že zapříčiňují různá závažná onemocnění, včetně rakoviny. Někdy nejde jen o samotnou látku, ale i o její původ.

♥ TIP:

Thajské zubní pasty Twin Lotus si zakládají na přírodním původu všech svých složek. Jde o bezpečné bylinné směsi účinné při čištění zubů a pozitivně působící na zdraví dásní.

Černá zubní pasta? Nebudete věřit, že je to bělící zubní pasta!

Západní svět je posedlý bělostí zubů. Twin Lotus nabízí černou zubní pastu s bělícími účinky. Tato bylinná černá zubní pasta obsahuje aktivní kokosové uhlí. Právě ono propůjčuje pastě kontroverzní černou barvu. Aktivní kokosové uhlí má bělící účinky, současně účinně odstraňuje plak, zubní kámen a má i silné hojivé účinky pokud jde o dásně. Odstraňuje krvácivost dásní, nepříjemný zápach z ústní dutiny a pozitivně ovlivňuje složení ústní mikroflóry. Zubní pasta je bez fluoridu.

Bělící zubní pasta využívá účinek aktivního kokosového uhlí.
Bělící zubní pasta využívá účinek aktivního kokosového uhlí.

To nejlepší z přírody pro zuby

Twin Lotus nabízí i běžné pasty. Vždy však jde o stoprocentně bylinné zubní pasty. Takže v různých pastách najdete vždy jiný bylinný koktejl účinných látek. Například zubní pasta Twin Lotus Fresh&Cool obsahuje antibakteriální bylinu Toothbrush Tree (též miswak, salvadora), hadí trávu (Clinacanthus nutans), pomerančový jasmín (též muraja metlinatá, Orange Jessamine), libavku poléhavú (též Wintergreen Oil, Gaultheria Procumbens) a eukalyptový olej (též Eucalypthus Globulus, Eucalyptus Oil). Zubní pasta prošla klinickými testy, které prokázaly, že působí antibakteriálně proti Streptococcus mutants, což je bakterie, která způsobuje nejvíce problémů v ústní dutině a je zodpovědná za kazy i zanícené dásně.

Zajímavou pastou je i Twin Lotus Plus Salt – zubní pasta s obsahem soli a aloe vera, přírodní zubní pasta Twin Lotus Original Herbal s další unikátní směsí bylin, nebo bylinná pasta na citlivé zuby Twin Lotus Sensitive Teeth.

Přírodní zubní pasta pro děti bez fluoru

V sortimentu zubních pas Twin Lotus najdete i kvalitní produkty pro děti. K dispozici je pomerančová nebo jahodová bylinná dětská zubní pasta. Pasty jsou bez fluoridu, bez cukru, neobsahují syntetický SLS (tedy Soidum Lauryl Sulfate, obsažený je přírodní z kokosového oleje), obsahují ovocné enzymy a lékořici. Extrakt z lékořice snižuje množství škodlivých bakterií v ústní dutině a současně je přírodním sladidlem. Pomerančový extrakt zvlhčuje a udržuje zdravé dásně. Podobně jako extrakt z jahod.

Twin Lotus nabízí rovněž dětské zubní pasty bez fluoru.
Twin Lotus nabízí rovněž dětské zubní pasty bez fluoru.

Twin Lotus

Thajská společnost Twin Lotus je největším výrobcem přírodní kosmetiky v Thajsku. Firma má za sebou 30 let vývoje směsí používaných v kosmetickém průmyslu. Produkty firmy již dobily Asii i Střední východ. Nyní společnost úspěšně expanduje i do Evropy.

Zdroj obrázků: Shutterstock, Depositphoto, Twin Lotus, koláže ContentPub s.r.o. – specialista na copywriting a vizualizaci obsahu