Hypermoderní nebo rustikální? Podívejte se, jakým směrem se budou ubírat sedačky 2017 v závislosti na interiéru, do kterého je pořizujete.
Hypermoderní nebo rustikální? Podívejte se, jakým směrem se budou ubírat sedačky 2017 v závislosti na interiéru, do kterého je pořizujete.

Sedačky 2017 – víme, kam se ubírají trendy

Hypermoderní nebo rustikální? Podívejte se, jakým směrem se budou ubírat sedačky 2017 v závislosti na interiéru, do kterého je pořizujete.

Dnešní doba přeje různým stylům. Rozhodně dnes slovo moderní neznamená to, co před pár lety. Moderní totiž nemusí být jen něco s futuristickým nádechem, ale naopak. Trendem jsou různé, tzv. eklektické kombinace, shabby chic styl, retro, hitem je industriální i country styl. Výhodou je, že pokud jde o výběr nábytku, můžete se skutečně vyřádit a místo v interiéru si najdou i starší kousky, které už ohlodal zub času. Některé věci však máme rádi nové. Například sedačky. Staré „vysezené“ kousky s rozpadlým čalouněním nejsou to, co dodá interiéru styl. Takže zatímco mnoho nábytku se dá vytáhnout z půdy a posbírat po bazarech, sedačka by měla být nová. V jakém stylu ji zvolíte, je na vás a na tom, do jakého typu interiéru jste se zamilovali. Dobrá je však znát, jaké trendy sedačky 2017 budou hitem. Nejde ani tak o konkrétní modely, ale spíše o styl, který jim bude v novém roce slušet.

Sedačky 2017 v moderním stylu. Typickou přidanou hodnotu se stala možnost individuální úpravy sklonu sezení, zvýšení opěrky nebo vysunutí pro nohy určené části křesla nebo sedačky. (Modely sedaček koupíte v e-shopu iSedacky.cz.)
Sedačky 2017 v moderním stylu. Typickou přidanou hodnotu se stala možnost individuální úpravy sklonu sezení, zvýšení opěrky nebo vysunutí pro nohy určené části křesla nebo sedačky. (Modely sedaček koupíte v e-shopu iSedacky.cz.)

Moderní trendy sedačky sluší mnohdy právě interiérům hrajícím si s veličinou času

Už dávno neplatí, že moderní patří k modernímu a rustikální k rustikálnímu. Naopak. Kontrasty stylů jsou tím, co dokonale charakterizuje moderní interiéry dnešní doby a to opět zdůrazňuji, že moderní je tentokrát myšleno v poněkud jiném kontextu, než jsme byli zvyklí dříve. Takže jaké je rada pro unikátní zařízení interiéru v roce 2017? Kombinujte. K postaršenému i přirozeně časem „zkrášlenému“ nábytku přidejte moderní trendy sedačky.

Sedačky v moderním designu budou skvěle doplňovat různé eklekticky zařízené interiéry, ale i industriální styl nábytku. Právě kontrast je trendem pro sedačky 2017. (Sedačku koupíte v e-shopu iSedacky.cz.)
Sedačky v moderním designu budou skvěle doplňovat různé eklekticky zařízené interiéry, ale i industriální styl nábytku. Právě kontrast je trendem pro sedačky 2017. (Sedačku koupíte v e-shopu iSedacky.cz.)

Naopak hypermoderní a industriální styl směle doplňte historizujícími sedačkami. Sedací soupravy jsou totiž přesně tím, co dokáže dát interiéru ty správné silné kontrasty a dodat mu rukopis vašeho vlastního stylu.

Nemusíte zdědit zámek, abyste měli příležitost doplnit interiér sedačkou v historickém stylu. (Sedačky koupíte v e-shopu iSedacky.cz.)
Nemusíte zdědit zámek, abyste měli příležitost doplnit interiér sedačkou v historickém stylu. (Sedačky koupíte v e-shopu iSedacky.cz.)
Stylová sedačka zámeckého typu Penelope vynikne skvěle třeba se „syrovostí“ industriálního nábytku. (Sedačku koupíte v e-shopu iSedacky.cz.)
Stylová sedačka zámeckého typu Penelope vynikne skvěle třeba se „syrovostí“ industriálního nábytku. (Sedačku koupíte v e-shopu iSedacky.cz.)

Sedací souprava s přidanou hodnou je bonus pro dnešní bydlení

Styl sedací soupravy je jedna věc, druhá je pak náš požadavek na její funkčnost. Nejde ani tak o samotné pohodlí. To by u kvalitních sedacích souprav mělo být naprostou samozřejmostí. Jde spíše o to, že málokdo z nás bydlí v naddimenzovaném prostoru a mnohdy oceníme multifunkčnost sedačky. Může jít o její kombinaci s osazeným stolečkem, s příruční lednicí, ale především, což oceníme téměř pokaždé, s její rozkládací funkcí. Rozkládací sedačky je třeba vybírat s rozmyslem. Některé jsou vhodné spíše na občasné spaní pro hosty, existují ale i takové, které jsou určeny pro každodenní spaní. Garsonky a malometrážní byty pro mladé i singles jsou velkým hitem a podobný kousek nábytku je pro ně ideálním řešením. Umíte si představit, že by šla vaše sedačka rozložit dokonce jako patrová? Takovým hitem se na milánském veletrhu nábytku před pár lety stala sedací souprava, prodávaná pod jménem Joker-X nebo Petr. Pozitivní je, že není nedostupná ani u nás. Prodává ji e-shop isedačky.cz. Oba modely najdete v kategorii Sedací soupravy – rozkládací. Tato kožená sedací souprava vám nabídne nejen moderní a praktické sezení, ale i na prostor úsporné spaní pro dvě až tři osoby.

Sedačky 2017 mají svoji vlajkovou loď: rozkládací patrovou sedačku, která nahradí i patrové postele. (Sedačku koupíte v e-shopu iSedacky.cz.)
Sedačky 2017 mají svoji vlajkovou loď: rozkládací patrovou sedačku, která nahradí i patrové postele. (Sedačku koupíte v e-shopu iSedacky.cz.)

Zdroj obrázků: Shutterstock, koláže ContentPub s.r.o. – specialista na copywriting a vizualizaci obsahu