Nejste spokojeni se svou váhou? Zkuste zdravé hubnutí.
Nejste spokojeni se svou váhou? Zkuste zdravé hubnutí.

Nejste spokojeni se svou váhou? Zkuste zdravé hubnutí

Je stále více lidí, kteří trpí nadváhou. Je to dáno třeba špatným životním stylem, stejně jako to může být dáno přejídáním, nebo nedostatkem pohybu. Hubnutí je cestou, jak se nadváhy zbavit.

Mnoho lidí se diet přirozeně bojí, jelikož je má spojeny hlavně s odmítáním potravy. Opak je však pravdou, jelikož dnes stále více lidí ví, že taková dieta zkrátka neexistuje. Je mnohem účinnější cestou, když zvolíme správnou a vyváženou stravu, která bude rozložena do několika denních porcí. Díky tomu máme jistotu, že úbytek váhy bude přirozený a hlavně trvalý.

Správná a vyvážená strava rozložena do několika denních porcí vede k přirozenému a trvalému úbytku váhy.
Správná a vyvážená strava rozložena do několika denních porcí vede k přirozenému a trvalému úbytku váhy.

Při hubnutí nehraje roli jenom ovoce a zelenina

I když tyto potraviny tvoří základ každé diety, rozhodně neplatí, že by na nich byl jídelníček na hubnutí přímo postavený. To určitě ne. Správné hubnutí je spojeno s jídelníčkem, který obsahuje třeba i dostatek bílkovin, stejně jako vlákninu, ale chybět by neměly třeba při pohybu nezbytné sacharidy. Co budeme jíst, nejčastěji prozradí náš metabolický typ, díky kterému jednoduše vybereme správná a naopak špatná jídla. Poté už stačí nechat si sestavit jídelníček na míru, a ten dodržovat. Rozhodně to není tak složité, jak to vypadá.

Zdravé hubnutí se může obejít i bez pohybu

Z čeho má mnoho lidí doslova panickou hrůzu? Je to zcela jistě pohyb. Přitom fyzická aktivita nemusí být zase až tak nic složitého. Stačí třeba rychlejší chůze, nebo projížďka na kole. Ani to mnohdy nemusí být nezbytné nutné. Zdravé hubnutí totiž ukazuje, že záleží spíše na správné stravě než na tom, kolik hodin trávíme v posilovně. A tak je dobré sestavený dietní jídelníček fyzickou aktivitou především podporovat. A pokud se na cvičení necítíme, půjde nám redukce váhy sice o něco pomaleji, což ale neznamená, že bychom nemohli být v naší cestě za dokonalou postavou úspěšní. Důležité je jenom vytrvat a mít motivaci vydržet i těžká období! 

Zdroj obrázků: FL