Máte už nejmódnější jarní boty – vynosíte je v bláznivém aprílovém počasí

Móda inspirovaná motostylem letos mění vzhled našeho botníku. Jednou z nejoblíbenějších fazón pro naše jarní boty jsou tzv. biker boots, neboli boty či nízké jarní kozačky inspirovány pánskou motorkářskou módou.

Ale pozor! Není to móda pro žádné drsňačky, motorkářky nebo mužatky! Motorkářský styl se zkřížil s letošními romantickými módními trendy a tak světe div se – na motobotách se objevuje třeba i krajka!

Déšť a ochlazení nám vždy připomenou, že jaro je pořád jen jaro a naše letní boty ještě patří pořád do botníku a ne na naše nohy. Móda inspirována motorkářským stylemletos hodila svůj autogram na naše jarní bundy a stejně intenzivně zaklepala na naše botníky. Co je u tohoto módního trendu pozitivní, že nezůstalo jen u módy v cenově málokomu dostupných designérských kolekcích, ale propadli jí téměř bez výjimky i prodejci v Česku. Takže stejné biker boots, které najdeme v kolekcích Alexander McQueen, Burberry, Jimmy Choo, Saint Laurent a v mnoha dalších, doslova zaplavily prodejny Deichmann, CCC, Baťa nebo Danea.

Alexander McQueen / Burberry
Alexander McQueen / Burberry

Dámské jarní boty a také jarní kozačky propadly motorkářskému stylu. Zdobí je kůže, různé spony, cvoky a někdy také krajka či jiné romantické a s motomódou kontrastující ozdůbky.

Valentino / Karl Lagerfeld
Valentino / Karl Lagerfeld

Biker boots anebo jarní kozačky inspirovány moto módou v českých buticích

Dost často se stává, že některé horké trendy do českých butiků nedorazí – někdy vůbec, jindy s velkým zpožděním. Tentokrát je to až překvapivě jinak! Někdy mám pocit, že na všechny ostatní trendy butiky zapomněly a všichni propadli stylu biker boots! Letní kozačky tak získaly subkulturní vzhled a mi se je teď musíme naučit nosit. Protože pozor, přestože se dokonce i v renomovaných módních magazínech dočtete, že se hodí ke všemu, rozhodně to tak není! Nejdříve se ale pojďme podívat na to, jaká překvapení si pro nás ohledně sortimentu obuvi připravili prodejci u nás – Deichmann ( www.deichmann.cz), CCC ( www.ccc.eu ), Danea ( www.danea.cz ) a další. Deštivý duben je před námi a nízké jarní kozačky v motorkářském stylu budou pro naše nožky ideální obuví!

Biker boots v českých buticích

Jak se nosí módní biker boots? Rozhodně se nehodí ke všemu!

Biker boots, neboli moto boty mají dva oblíbené společníky. Prvním jsou skinny džínsy, které lze nahradit také skinny koženými kalhotami nebo třeba legínami, které kožené kalhoty napodobují. Vhodné jsou také jeggins – legíny, které zas vypadají jako obepnuté džíny. V motorkářskou módou inspirovaných botách a jednoduché outfitu budete vypadat stylově – přestože na vás nebudou viset šaty za desítky tisíc korun. Ke kalhotám tohoto typu pak můžete obléct dlouhou halenku, tuniku, delší svetr nebo svetrové šaty.

Druhý skvělý společník biker boots je motobunda. Krátká dámská bunda do pasu inspirována stylem motorkářů, patří letos mezi nejžhavější módní svrchníky. Letos nemusíte zůstat u napodobování originálů – černá kůže a zdobení cvoky. Můžete se odvázat – barvami, materiály i zdobením. Barvy si můžete vybrat z trendové barevné palety pro letošní jaro a léto 2014 a jako zdobení k tradičním cvoků přidat krajku nebo perforaci. Potěším vás taky tím, že rozhodně není podmínkou investovat do kůže. Moderní koženky motobund se pyšní tím, že umí kůži napodobit k nerozeznání od pravé. Bundu z tohoto materiálu doma dokonce snadno vyperete a investice do podobné bundy nemusí být větší než 1000 Kč.

04-Boty-Topanky-Alexander-McQueen-Saint-Laurent-Gucci-Biker-boots-cz

Outfit s botami Alexander McQueen je typickou ukázkou, jak dokonalými partnery jsou v této sezóně motoboty a motobundy. Jednoduché kousky jsou tak stylové, že nepotřebují ani barvy. Druhý outfit s botami Saint Lauren je zas příkladem, jak skvěle spolu ladí tak odlišné světy, jakými jsou biker boots a luxusní krajková halenka s kožešinkou. Sparring partnera jim dělají postavu formující skinny džíny. I když motoboty nejsou zrovna kousky, které by se měly rády s kabáty, taková pelerína, jakou vidíme oblečenou ke Gucci biker boots je spíše „kabátovou“ výjimkou – ale zdařilou.

Zdroj obrázků: Deichmann, CCC, Danea, Net-a-porter