Tento kousek lze přes svou bílou barvu nazvat módním evergreenem. Bílá halenka putuje historií dámské módy a rozhodně se z ní odejít nechystá.
Tento kousek lze přes svou bílou barvu nazvat módním evergreenem. Bílá halenka putuje historií dámské módy a rozhodně se z ní odejít nechystá.

Bílá halenka je základem pro šatník i v 21. století

Tento kousek lze přes svou bílou barvu nazvat módním evergreenem. Bílá halenka putuje historií dámské módy a rozhodně se z ní odejít nechystá.

I dnes platí, že pokud máte dát dohromady základní kostru pro svůj šatník, dámská bílá košile či bílá halenka v něm nesmí chybět. V šatníku bychom jich měly mít hned několik. Optimálně z nemačkavých materiálů, aby nekončily na kupě nevyžehleného prádla, ale naopak, aby byly vždy řešením co si obléct. Třeba když nám dojde fantasie, nebo si těsně před odchodem z domu umažeme jiný outfit kávou a na vymýšlení už není čas. Bílé halenky v šatníku však nejsou ani z nouze ctnost a ani kompromis. Jsou tím, co nám dávají šarm a eleganci. A rozhodně nenajdete ženu, které by bílá halenka neslušela.

Bílá halenka patří mezi základní kousky šatníku každé ženy.
Bílá halenka patří mezi základní kousky šatníku každé ženy.

S bílou košilí povýšíte i džínsy

Nepatřím mezi ty ženy, které by džíny pokládaly za základní fashion prvek šatníku a ani za kousek, který by ženu povyšoval na módní ikonu Co už ale – nosíme je dnes a denně, mnohdy tam, kam vůbec nepatří. Když už se nechceme oblékat jinak, alespoň dejme džínsům styl pomocí bílé halenky. I ta nejjednodušší košile z bílé bavlny či z kvalitního směsového materiálu dokáže džínsům vrátit eleganci a udělat z nich i oblečení vhodné do kanceláře či na večeři s přáteli. Pokud navíc sáhnete po extravagantnějším střihu, dokážete outfit s džínami a halenkou povýšit ještě výš – až do módních sfér.

Dejte džínsům eleganci pomocí bílé halenky.
Dejte džínsům eleganci pomocí bílé halenky.

Bílá halenka 2016 na extravaganci doslova sází. Nosí se asymetrické kousky i třeba modely s obráceným zapínáním na zádech. Halenky dostaly volány, peplum prodloužení, zavinování i carmen ramena. Nosí se jako dlouhé vesty a sluší jim prvky folklórního zdobení. A hitem jsou i střihy, jenž jsou k nerozeznání od pyžama. Klidně ale začněte těmi nejobyčejnějšími střihy. Protože právě ty budete nosit nejraději a stanou se nestárnoucí klasikou vašeho šatníku.

Bílá halenka pro sportovní, business i večerní outfity

Pokud nemáte na utrácení za oblečení a potřebujete zlepšit svůj šatník, začněte tím, že jej doplníte o dvě-tři bílé halenky. Do zaměstnání, na pracovní pohovor, do školy na zkoušku – nikde nic tato košile nezkazí, když ji zkombinujete s černou sukní, černými kalhotami, nebo jiným, optimálně jednobarevným spodním dílem v tmavší barvě nebo v hezkém pastelovém odstínu.

Díky nepřebernému množství střihů dokáže bílá halenka vypadat tisíckrát jinak.
Díky nepřebernému množství střihů dokáže bílá halenka vypadat tisíckrát jinak.

S kraťasy nebo vzorovanou sukní se bílá halenka snadno promění i na volnočasový až sportovní outfit. Nenoste ji upjatě sepnutou, klidně ji vytáhněte z kalhot či sukně a případně na koncích na břichu převažte. Pro elegantnější outfity jí dejte šanci s masivním náhrdelníkem, v kombinaci s elegantním vestou nebo pod dámským sakem.

Styl dokáže bílá halenka měnit díky kombinaci, do které ji použijete, Záleží na spodním dílu, ale i na botách nebo jiných doplňcích. Experimentujte. Určitě pro každou halenku bílé barvy najdete mnoho rolí ve svém šatníku. S bílou halenkou se nepopere dokonce ani váš sebevíce extravagantně barevný účes či melír. A dokonce ani bělostná platinová blond barva vlasů.

S bílou podprsenkou? Nikdy!

Co však své bílé košili či halence nikdy neproveďte je to, abyste si pod ni oblékly bílou podprsenku – natož jinou tmavou. Bílá halenka musí působit nerušeně. Patří pod ní rozhodně podprsenka v tělové barvě, která není vidět. Věřte nebo ne, bílá prosvítá. Nehodí se ani různé krajkové materiály. I ty se dokážou přes bílou tkaninu halenky protlačit a pokazit celý efekt. Podprsenka pod bílou halenku by měla být v barvě vaší kůže, tedy v nude odstínu a z hladkého materiálu.  

Zdroj obrázků: FL